lauantai 6. heinäkuuta 2013

Helsingin reissun ostokset osa 1: Lush

Helsingin reissun shoppailuosuus alkoi Lushista, joten aloitetaan ostosten läpi käyntikin sieltä. Lushissa olin käynyt aiemmin vain vaihdossa ollessani Englannissa, enkä ollut koskaan ostanut mitään. Liike on täynnä toinen toistaan tuoksuvampia tuotteita, mutta en alkanut käymään kaikkea läpi ja keskityin sellaisiin tuotteisiin, joille minulla on jokin tarve. Lush oli kuitenkin pakollinen paikka minulle, sillä houkuttelevien tuotteiden lisäksi Lush on tunnettu täysin eläinkokeettomana ja eläinkokeita vastaan taistelevana yrityksenä. Tällä hetkelläkin Lush osallistuu Be Cruelty-Free -kampanjaan, jonka tarkoitus on saada eläimillä testaaminen loppumaan Kiinassa.
Ensimmäisenä noukin hyllystä mukaani aikamoista kulttimainettakin nauttivan kynsinauhavoiteen Lemony Flutterin. Olen kuullut voiteesta kehuja niin monesta paikasta, että minun oli pakko ostaa se kokeiluun kuivien kynsinauhojeni pelastajaksi. Kynsinauhani ovat aina aivan kamalassa kunnossa ja yksi suurimmista syistä siihen, että en vuosiin lakannut kynsiäni lainkaan. En halunnut korostaa rumia kynsinauhoja lakkauksella.

Lemony Flutter on vaaleankeltaista, voimakkaasti tuoksuvaa höttöistä voidetta. Tuoksussa pääosassa on nimen mukaisesti sitruuna, mutta minusta siinä on myös jotain yrttistä. Ei mikään suosikkituoksuni, mutta alan jo tottumaan siihen ja bonuksena voiteen tuoksu peittää tehokkaasti kynsilakanpoistoaineen hajun sormistani, kun sillä rasvaa kynsinauhat lakan poistamisen jälkeen. 
Koostumukseltaan voide on höttöisyydestään huolimatta aika paksua. Se sulaa kuitenkin öljyisen tuntuiseksi levitettäessä. Voiteen imeytyminen kestää pitkään, joten tätä on parasta käyttää iltaisin. Itse olen hieronut voidetta sormille katsoessani televisiota ja kun voidetta jaksaa aikansa hieroa, imeytyy se lopulta täysin. 
Kosteutustehoiltaan LF on kiistämättä hyvä, mutta mitään suurta muutosta se ei ole kynsinauhoissani ainakaan toistaiseksi saanut aikaan. Pikakaunistuksen kynsille kyllä saa aikaan, mutta pysyvämpiä tuloksia ei ole vielä tullut. Kynsinauhani lienevät sen verran kuivat ja kuolleet, että ne tarvitsisivat järeämmät aineet ensin ja tällä voisi sitten ylläpitää niiden kuntoa. Sormet on kyllä muuten kosteuttunut mukavasti ja lakan poiston jälkeen minun ei enää tarvi kärsiä superkuivista ja hilseilevistä sormista viikkoa, kun rasvaa tällä sormet. Voidetta voi käyttää muuallekin kuin kynsinauhoille/käsille, esimerkiksi kantapäihin, mutta en ole vielä kokeillut sitä käsien ulkopuolelle. 50g purkki on riittoista, varsinkin pelkästään käsille käytettynä, ja maksaa kohtuulliset 12,95€.


Flutteria purkissaan


Toinen ostokseni oli Vanillary -hajuvesi. Ostin Vanillaryä 10ml suihkeputkilon, sillä halusin saada jonkun matkoille sopivan tuoksun. Korkilla varustettu suihkeputkilo on sopivan pieni ja turvallinen kuljetettavaksi laukussa, vaikka päivittäin. Lushin uudemmat tuoksut ihanissa pulloissaan kiinnostivat minua myös, mutta nuuhkin ne kaikki läpi ja mikään ei niistä oikein iskenyt. Mieleenpainuvin ja suosikkini oli Hellstone, mutta sitäkin nuuhkin mieluummin jossain muualla kuin omalla ihollani. Furzea ehkä pitää joskus tilaisuuden tullessa nuuhkia uudelleenkin, sillä en voi uskoa etten pitäisi sen vaniljan ja kookoksen tuoksusta. Jostain syystä minulla ei nyt jäänyt siitä mitään mielikuvaa, vaikka mielestäni nuuhkin tosiaan kaikki Lushin tuoksut läpi.

Vanillary on nimensä mukaisesti vaniljatuoksu. Lisäksi tuoksussa on santelipuuta sekä jasmiinia ja Lushin sivujen mukaan tuoksussa on myös aavitus karamellia. Tästä varmaan voi jo päätelläkin, että kyseessä on makea ja pehmeä tuoksu. Tuoksu ei kuitenkaan ole superimelä ja uskoisin tämän vetoavan hyvin moniin ihmisiin ikää katsomatta. Pehmeä vaniljaisuus ei ole kaikkein raikkainta, mutta siinä on jotain todella koukuttavaa ja tuoksu käy mielestäni niin päivä- kuin iltäkäyttöön. Tuoksu on sen verran voimakas, että ainakin päiväkäytössä yksi suihkaus on minulle riittävästi. Putkilo kustansi 22,95€, joten mikään halpa tuoksu tämä ei ole. Oletettavasti tästä on kuitenkin iloa pitkäksi aikaa, kun yksi suihkaus kerrallaan riittää ja tämä myös kestää iholla pitkään.
Muuta en sitten ostanutkaan, koska ei ollut oikein tarvetta ja aika ja rahakin oli rajallista. Ainoastaan Ro's Argan Body Conditioner jäi harmittamaan, mutta sen yli 30€ hinta oli nyt liikaa. Ostoksiini olin oikein tyytyväinen, vaikka en niin hurmioitunut Lemony Flutterista olekaan kuin monet muut tuntuvat olevan.


Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Lush ei testaa eläimillä!

4 kommenttia :

 1. Lush on yksi suosikeistani! Eräs työkavereistani luuli ensimmäistä näkemäänsä Lushin myymälää konditoriaksi ennenkuin asia selvisi... Minä taas "hukkasin" Amsterdamissa Leidsestraatin myymälän, koska siitä oli väliaikaisesti kyltti otettu pois - mutta ei hätää, nenän avulla se paikantui enemmän kuin helposti. Niin että kiva liike!

  http://dzinninajatuksia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm...vastasin tähän kommenttiin jo aiemmin, mutta ilmeisesti Blogger päätti hävittää vastaukseni jonnekin. Eli otetaanpa uudestaan:

   Se ei tosiaan oo mitään liioittelua, että Lushit löytää ihan hajun perusteella :D Toivottavasti Suomeen saatais muuallekin liikkeitä ku Helsinkiin, niin vois itsekin tutustua enemmän tuotteisiin. Tietenkin netistä voi aina tilata, mutta Lushilla kun tuoksut on niin voimakkaita, niin mieluummin haistelis ihan paikan päällä ensin, mistä tykkää.

   Poista
 2. Mulla on myös todella, todella karseassa kunnossa olevat kynsinauhat :( Mulla se ei tosin johdu liiemmin kuivuudesta, vaan siitä että stressaantuessani revin niitä ja näin ne ovatkin lähes aina haavoilla... Stressiä kun mulla on ihan riittämiin.

  Luulin että tykkäisin Furzesta tosi paljon, mutta en sitten tykännytkään. Se oli vähän sellainen "plääh". Tai ihan hyvä ja varmasti käyttäisin, mutta ei niin ihana kuin olin kuvitellut. Toivoin vähän enemmän vaniljaisuutta siihen. Tuo Vanillary sen sijaan on aika ihana, ja sen voisin ostaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en ees revi kynsinauhojani, mutta ne on vaan ihan järkyttävän kuivat aina ja kasvavat hirveenä kynnen päälle :(

   Mulla ei tosiaan jotenkin jäänyt mitään mieleen siitä Furzesta, eli ehkä se tosiaan on vähän plääh :D Vanilja ja kookos vaan kuulostais niin hyvältä...pitäis kyllä uudestaan päästä nuuhkiin se, että millainen se nyt sitten ees oli.

   Poista