torstai 18. heinäkuuta 2013

Kerta kiellon päälle - Holika Holika BB

Löysin jo hyvän aikaa sitten oman suosikki BB -voiteeni, Dr. Jartin Silver Labelin. Rakkaus ei ole mihinkään hiipunut ja hyllyssä odottaakin jo uusi tuubi sen päivän varalle kun edellinen loppuu, mutta silti päädyin kokeilemaan vielä yhtä BB:tä. Sinistä pintaa -blogin hellin oli tilannut itselleen Holika Holikan Petit BB Clearing -voiteen, mutta todennut sen väärän sävyiseksi eikä muutenkaan niin sopivaksi itselleen, joten tarjosi sitä halukkaalle ottajalle täysin veloituksetta. Koska sävy kuulosti siltä, että se voisi sopia minulle ja voide oli vielä ihotyypilleni, eli rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle, tarkoitettu, tartuin tilaisuuteen kokeilla pitkästä aikaa uusi BB. Myös voiteen pakkauksen ulkonäkö vetosi minuun sillä sinivihreässä tuubissa on söpö kissan kuva :3
Tuubi saapui parissa päivässä ja pääsin kokeilemaan sitä heti. Ensimmäisenä voiteesta huomasi tuoksun, joka on miellyttävä, mutta aika voimakas, hyvin tyypillinen aasialaisille BB -voiteille. Sävy osoittautui sopivaksi kesäiholleni, joka on edelleen vaalea, mutta kuitenkin tummunut asteen tai pari talven sävystä. Ainakaan Cosmetic-Lovessa, mistä hellin voiteen tilasi, ei ole kuin yhtä sävyä myynnissä eikä siellä ole eritelty mikä sävy on kyseessä. Väri on, kuten hellinkin kuvaili, vaalea, mutta ei ihan kalkkilaivan kapteeneille sopiva. Jos taas ruskettuu kesällä enemmän, jäänee tämä jo liian vaaleaksi. Minun ihoani vasten sävy ei ole suoraan kellertävä eikä punainen vaan enemmänkin persikan sävyinen, jokseenkin neutraalista sävystä on siis kyse. 
Swatchasin tämän alla oleviin kuviin Dr. Jartin Silver Labelin ja Misshan Perfect Coverin sävyn 21 viereen ja niihin verrattuna tämä on vähän tummempi ja punertavampi. Dr. Jart ja Missha ovat monien aasialaisten BB -voiteiden tapaan jopa hieman harmahtavia, mutta sopeutuvat ihon sävyyn hyvin. Oma suosikkini näistä on myös värin puolesta Dr. Jart, joka käy minulle sekä talvella, että kesällä. Missha on myös erittäin hyvän sävyinen ja käy läpi vuoden.
Tämä Holika Holikan BB siis ei varmaan kävisi talvi-iholleni, koska on selvästi tummempi kuin yleensä käyttämäni meikkipohjat. Kesään se sopii kuitenkin hyvin ja siinä on mukava spf 30 suojakerroinkin. Kaulani on aina vaaleampi kuin kasvoni ja kesällä ero vain korostuu, joten tämän joutuu häivyttelemään huolellisesti ja kaulaan asti, että väriero jokseenkin tasoittuu. 


Vasemmalla Holika Holika, keskellä Dr. Jart ja oikealla Missha. Kuvat otettu luonnonvalossa.


Koostumukseltaan tämä BB on suht juoksevaa, vaikka ei niin ohutta kuin useat meikkivoiteet. Levitettäessä voide kuitenkin jämähtää nopeasti, joten levityksen kanssa saa olla melko nopea. Itse olen tykännyt levittää tämän sormin, vaikka yleensä levitän kaikki meikkipohjat siveltimellä. Voide jättää luonnollisen mattaisen pinnan eikä puuterikaan ole mikään välttämättömyys, jos voiteen ei tarvitse kestää erityisen pitkään. Itse olen käyttänyt tätä yleensä ilman pohjustajaa ja puuteroinut vain hyvin kevyesti, keskittyen rasvoittuvaan t -alueeseen, ja voide on pysynyt arkimenossa ihan hyvin. Rasva kyllä alkaa jossain vaiheessa tulemaan läpi, mutta mitään katastrofia ei ole tapahtunut ja ylimääräisen rasvan pois blottaaminen riittää korjailuun.
Peittokyvyltään Holika Holika on ihan kohtuullinen. Voide näyttää swatchatessa yhtä peittävältä kuin Dr. Jart, ja tasoittaa tosi hyvin kasvojen sävyä käytössäkin. Jostain syystä voide ei kuitenkaan peitä esim. näppylöitä kovin hyvin, vaan ne vaativat erillisen peitevoiteen, mikäli haluaa kunnolla peittävän meikkipohjan. Hellin kuvaili voiteen jättävää tulosta erittäin mattaiseksi ja liian pakkeliseksi ja ymmärrän kyllä hänenkin kantansa. Kuten sanoin, voide jämähtää hyvin nopeasti, joten sitä kannattaa levittää ohuesti ja nopeasti. Kasvojen kosteutuksesta kannattaa myös pitää huolta, sillä jos kasvojen pinnassa on kuivia kohtia, korostaa voide niitä helposti ja jää kiinni niihin. Itse en tarvitse rasvoittuville kohdille erillistä kosteusvoidetta, mutta leukaperiin ja suun ympärille minunkin on hyvä laittaa voidetta ennen tätä BB:tä. Jos pohja on sopivan kosteutettu ja voiteen levittää nopeasti ja ohuesti, tulos ei ole pakkelinen eikä mielestäni liian mattainenkaan. 


Vasemmalla paljas ihoni ja oikealla pelkästään Holika Holikan BB. Kauheasti peitettävää ihossani ei ollut, mutta ihon sävy on tasoittunut ja huokoset hieman häivyttyneet. Molemmat kuvat otettu samanlaisissa valo-olosuhteissa, luonnonvalossa.


Kokonaisuutena Holika Holikan Petit BB Clearing on mielestäni oikein mainio BB -voide, jos sävy vaan sattuu sopivaksi. Jälki ei ole niin kaunista kuin Dr. Jartilla ja sävy ei sovi minulle kuin kesäisin, mutta kesän arkimeikkipohjana tämä toimii erinomaisesti. Hintaa 30ml tuubilla ei ole Cosmetic-Love verkkokaupassa kuin n. 6,20€/30ml, joten voide on erittäin edullista. Cosmetic-Love on itsellenikin tuttu sivusto ja olen tilannut sieltä ongelmitta, joten uskallan suositella sitä ostospaikaksi. Itse harkitsen vakavasti, että tilaan ensi kesälle uuden tuubin, niin kalliimpia ja parempia meikkipohjia ei tarvitse käyttää joka päivä. Suosittelen kokeilemaan tätä voidetta, jos omaa rasvoittuvan ihon, ei ole ihan kalkkilaivan kapteeni ja etsii peittävämpää lopputulosta kuin useimmilla länsimaisilla BB:illä saa. Kuivaihoisille ja hyvin vaaleille en tätä suosittele.

Kiitoksen vielä hellinille voiteesta! Se sai hyvän kodin luotani ja tulen käyttämään tuotteen loppuun asti :)

Briefly in English: A blogger colleague gave me Holika Holika Petit BB Clearing BB cream which she found not to be suitable for her. Luckily, i really liked this BB cream as an everyday make up base. It doesn't leave as nice finish as my favourite Dr. Jart Silver Label BB and the colour only works for me during summer when i'm slightly tanned, but it's worth it's very inexpensive price. It's meant for oily skin and leaves a naturally matte finish with medium cover when used lightly. It sets very fast so you need to be quick when applying it and it can emphasize dry areas so make sure you moisture such areas before applying this BB. I'm thinking about repurchasing this for next summer!


Postauksen tuote saatu bloggaajakollegalta ja mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Aasialaisista merkeistä on vaikea saada tietoa, mutta tietääkseni Holika Holika ei käytä eläinkokeita, varmasti en uskalla luvata, että merkki on eläinkokeeton!

10 kommenttia :

 1. Onpas kiva kuulla, että tuolle tuli käyttöä :).

  Mä ihastuin kolmesta tilaamastani voiteesta ehdottomasti eniten Misshan Perfect Coveriin ja olen tarttunut siihen viime aikoina useiten. Pitäisi tehdä siitäkin postaus, kunhan saisi aikaiseksi ottaa kuvat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missha on kyllä kans tosi kiva voide ja siinä on vielä sekin hyvä puoli, että niitä sävyjä löytyy enemmänkin! Kiva kuulla sitten sun mielipide siitä tarkemminkin :)

   Poista
 2. Mistähän se johtuu, että vaikka olen löytänyt omalle ihollani tosi hyvät meikkipohjat, niin silti aina tekee mieli uusia? Nytkin kiinnostuin tästä. Olen parantumaton :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaistahan se vähän on :D Mää oon Dr. Jartiin todella tyytyväinen ja aion ostaa sitä jatkossakin lisää, mutta silti kokeilen muitakin. Onneksi voi sitten käyttää eri meikkipohjia eri tilanteissa ja mulla nyt onneksi ei niitä mitään hirveitä määriä oo.

   Poista
 3. Mistä olet saanut tiedon eläinkokeettomuudesta?

  Muutaman lähteen perusteella itse epäilen asiaa, toki näissäkään ei varmuudella sanota kumpaakaan.
  http://www.koreatimes.co.kr/www/news/nation/2013/05/116_134366.html
  http://animalrightskorea.org/bad-science/korean-cruelty-free-cosmetics.html
  http://galelovescolors.blogspot.fi/2012/07/update-korean-cosmetic-brands-animal.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon takia just sanoin tuohon etten voi varmasti sanoa, kun löytyy sekä puolesta että vastaan eläinkokeettomuuden kohdalla. Googlettelin itsekin ja löysin molempia vaihtoehtoja esim. joissain ulkomaisissa blogeissa oli todettu eläinkokeettomaksi. En ottanut sivuja ylös kun niin monia katsoin.

   Poista
 4. Sinulla on näemmä samantyyppinen iho kuin minulla. Vinkkejä ja voiteita sen hoitoon löytyy täältä:

  http://dzinninajatuksia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpäs katsella, kiitos vinkkauksesta :)

   Poista
 5. Ihan uusi tuote minulle. Näyttää tosi hyvältä iholla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla saa tosiaan ihan kivan ja luonnollisen arkimeikin, kun vaan tosiaan nopeasti ja ohuesti levittää. Jos haluan mahdollisimman hyvältä näyttävän ihon juhliin tai bilettään tms. niin silloin en tätä valitse. Hintaansa nähden kyllä hyvä arkituote :)

   Poista