maanantai 22. lokakuuta 2012

Girls just wanna have...

FUN! En voinut vastustaa Urban Decayn uutta Fun -luomiväripalettia ja tilasin sen HQhairista heti, kun se tuli sinne myyntiin. Usassahan paletti julkaistiin jo hieman aiemmin yhdessä kahden muun uuden, Feminine ja Dangerous, paletin kanssa. UD on julkaissut samoilla nimillä paletit aiemminkin, mutta uusissa paleteissa on eri värit kuin vanhoissa ja myös ulkoasut ovat muuttuneet. Nämä paletit ovat Limited Edition tuotteita eli ne eivät ole pysyvässä valikoimassa.






Mietin pitkään Fun ja Feminine palettien välilllä, mutta kyllä Fun lopulta oli minulle aika selvä valinta. Feminine paletissa oli kaksi sävyä, jotka minulla jo oli, ja oikeastaan vain kaksi väriä, jotka olisin tosissaan halunnut. Uusissa paleteissa on jokaisessa kuusi luomiväriä. Dangerous -paletin karsin heti, koska siinä on 3/6 sävyä, jotka minulla jo on. Smoked -paletista haaveilleille Dangerous on hyvä minivaihtoehto, sillä siinä on kolme Smoked -paletistakin löytyvää sävyä ja muutenkin sävyt ovat melko tummia.  Fun paletista minulla oli ennestään vain Sellout, mutta toinen kappale ei haitannut minua, sillä käytän sävyä paljon. 


Luomivärit ulkona kuorestaan. Huulikiilto seikkailee omilla teillään.

Pidän Fun -paletin pakkauksesta todella paljon. Väri on kaunis turkoosi ja kvartsiharakkana sen kimallus tietenkin miellyttää silmääni. Kultainen mustekala kannessa ja mustekalan ja planeettojen kuvat paletin sisällä ovat söpöjä. Yleisestikin pidän paljon näistä UD:n vetoketjuilla suljettavista paleteista. Kooltaan paletti on sopivan pieni, joten sitä voi vaikka kuljettaa mukana ja kannessa on pieni peilikin meikin korjailua tai huulikiillon lisäystä varten. Itselläni paletti on ollut parikin kertaa mukana käsilaukussa eikä paletti tai värit ole kärsineet yhtään. Paletin luomiväriosan muuten saa pois kuorestaan, jossa se on kiinni magneetilla, ja kuoressa voi säilyttää pieniä esineitä.




Seuraavaksi tärkeimpään eli paletin sisältöön. Näissäkin paleteissa luomivärit ovat Urban Decayn uudessa koostumuksessa, joka on todella pehmeä ja pigmenttinen. Maui Wowiessa on glitteriä ja se varisuttaa kimalteitaan vähän, mutta tahmean pohjan kanssa glitter on hallittavissa. Kaikki muut värit ovat satiinisen hohtavia. Pigmentiltään heikoimmalta vaikuttaa Fishnet, mutta en ole kokeillut sitä käytännössä, koska se ei kuulu suosikkisävyihini. Parhaimpia pigmentiltään tuntuvat olevan ainakin Maui Wowie, Deep End ja Sellout. Mitään väriä ei kuitenkaan voi sanoa huonoksi tai heikkopigmenttiseksi. 


Ylemmässä kuvassa luomivärit luonnonvalossa ja alemmassa keinovalossa. Käytin pohjustajana ELFin Eyelid Primeria, mutta värit tuntuivat näyttävän ihan samoilta paljaallakin iholla kun kokeilin. Sen sijaan paremmalla pohjustajalla väreistä saa vielä enemmän irti.

Maui Wowie on varmaan monelle tuttu neutraali kultainen sävy, jossa on hopeista glitteriä. Itse pidän paljon kultaisista luomiväreistä, joten tulen varmasti käyttämään Maui Wowieta paljon. Deep End on ihana siniturkoosi. Väri on todella kaunis ja ehdottomasti suosikkejani kaikista UD:n luomiväreistä. Sellout on persikkaisen pinkki shampanjan sävy. Minulla on Sellout ennestäänkin ja olen käyttänyt sitä paljon koko luomella tai korostusvärinä. 
Fishnet on voimakas pinkki, jossa on kevyt violetti hohde. Kaunis sävy, mutta ei sovi kovin hyvin minulle. Suosittelen kyllä kaikille pinkkien ystäville. Stray Dog on aika perussävy. Se on keskitumma kullanruskea ja sopii hyvin esim. Maui Wowien kaveriksi neutraalimpaan meikkiin. Freakshow on ihana, juuri sellainen violetti mistä minä pidän. Ei liian pinkki ja siinä on kaunis hohde. Swatchattaessa ei näytä kovin pigmenttiseltä, mutta on kyllä toiminut käytännössä oikein hyvin. Freakshow ja Deep End olivat suurimmat syyt, miksi halusin tämän paletin ja ne eivät kyllä pettäneet. Maui Wowiesta pidän enemmän kuin uskoinkaan.


Vielä toinen kuva väreistä keinovalossa.

Luomivärien lisäksi paletin mukana tulee minikokoinen Lip Junkie -huulikiilto sävyssä Midnight Cowboy. Tuubi on ihan supersöpö ja kiilto tuoksuu voimakkaasti mintulle. Väri on läpikuultava ja siinä on kimalteita ja huulille se tuo lähinnä kiiltoa ja kimallusta eikä sävyä. Tuubi on puristettava eikä ehkä kaikkein käytännöllisin, mutta ei se nyt mitenkään mahdotonkaan ole. 
Vaikka kiilto on aika peruskamaa sävyltään, niin olen kyllä käyttänyt tätä jo paljon. Tykkään kiillon koostumuksesta. Se on tahmea ja pysyy melko hyvin, mutta ei kuitenkaan liimaa huulia yhteen. Tuoksu on voimakas ja kiilto maistuu makealle, joten tätä tulee kyllä välillä nuoleskeltua huulilta :) Tuoksu onneksi häipyy suht nopeasti, sillä vaikka pidän siitä, niin voimakas mintun tuoksu ei ehkä olisi kaikkein mukavin kun syö tai juo jotain. Minulla ainakin muuten koko paletti tuoksuu mintulle, kun kiilto on ollut omassa syvennyksessään. Mielelläni kyllä ottaisin Lip Junkie kiiltoja ihan täysikokoisinakin, mutta niiden hinta on kyllä vähän turhan kova. Kiillon muuten pitäisi myös turvottaa huulia ja se tuntuu vähän viilentävältä huulia, mutta kuten muutkin vastaavat, ei tämäkään oikeasti taida mitään turvottaa.


Lip Junkie -kiillon söpö tuubi ja kiilto kuvattuna luonnonvalossa huulillani.

Pidän Fun -paletista paljon ja se on täyttänyt odotukseni. Hinta ei ole halpa, mutta kuitenkin kohtuullinen. Esimerkiksi HQhairista tai Beautybaysta tilatessa hinta on noin 25£, eli reilu 30e, ja toimituskulut ovat ilmaiset. Luomivärien koko on 0,9g ja kiiltoa minituubissa on 3,23ml.
Värit ovat palettiin sopivat ja niillä pystyy tekemään sekä värikkäitä että neutraaleja meikkejä. Suosittelen sellaisille meikkaajille, jotka haluavat kokeilla erilaisia tyylejä ja jotka haluavat haalia minunlaiseni kvartsiharakan tavoin kauniita esineitä. Onneksi paletin pystyy irroittamaan kimaltavasta kuorestaan, sillä itse en ainakaan haluaisi heittää kaunista koteloa roskiin, kun luomivärit ovat loppuneet. Kannattaa vain muistaa, että itse kotelo on magneettinen, joten esim. pankkikorttia siinä ei kannata säilyttää!

Onko muut vielä ostaneet mitään näistä UD:n paleteista tai suunnitteletteko ostoa?


Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omia. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Valitettavasti Urban Decay on siirtymässä/siirtynyt eläimillä testaavan L'oréalin omistukseen!

8 kommenttia :

  1. Mieleni kyllä tekisi juuri tätä näistä kolmesta, eikä minulla edes ole näin värikästä palettia entisestään, joten sikäli ostos olisi "perusteltukin". Olisi sopiva vaikkapa etelänlomalle... ;-)

    Mutta toivelistaltani löytyy sen edeltä jo Urban Decayn Smoked ja Naked2 sekä Too Facedin Matte Eye (ei välttämättä tässä järjestyksessä), joten ihan heti en ole tilaamassa. Olen valitettavasti vähän myöhäisherännäinen näiden meikkipalettien suhteen, joten klassikotkin ovat vielä hankkimatta. :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti nämä pysyy jonkin aikaa markkinoilla, vaikka ovatkin Limited Edition tuotteita, että ehdit hankkia omasi :) Itsekin aika myöhään aloin paletteja ostella ja niitä ihania on niin paljon markkinoilla, että kaikkia, jotka haluaisi, on mahdoton hankkia. Onneksi edes osa paleteista on pysyvässä valikoimassa niin kuin esim. Naked -paletit!

      Poista
    2. Niinpä! Edelliset paletit ainakin taisivat olla aika pitkään myynnissä, muistelen nähneeni niitä alennuksessa keväällä. Sitten tietenkin vielä tulee näitä yllättäviä uutuuksia, jotka nousevat heti sinne listan yläpäähän, kuten kesällä juuri Smoked. (Se ei liene LE?) Ja koska en osaa päättää, minkä esim. toivoisin itseltäni joululahjaksi, niin en sitten osta mitään. No, onneksi suurinta osaa en niin välttämättä haluaisikaan, ja mineraaleista löytyy jo ties minkälaista sävyä.

      Nuo mainitsevani ovat vaan kaikki niin erilaisia ja sopivat erilaisiin tilanteisiin: Naked2 arkeen ja töihin (joita minulla opiskelijana ei tällä hetkellä edes ole :D), Smoked iltamenoihin, juhliin ja "paremmille" matkoille (hmm.. aika harvinaista nykyisin...) ja Fun kesään ja aurinkomatkoille (joilla en yleensä käy), että teepä siinä sitten valintoja. :-D Ehkä todellakin päädyn seuraavaksi tuohon Matte Eyehin, koska sävyt vaikuttavat todella eleganteilta... Kavereiltakaan ei oikein löydy apua, koska harvempi ymmärtää näiden tarpeellisuuden päälle, mutta onneksi on Internet! Tuomassa ainakin uusia tarpeita, jos ei muuta... :-P

      Poista
    3. Kyllähän UD:llä useimmat LE -paletitkin tuntuvat onneksi pysyvän pitkään myynnissä :) Ja käsittääkseni Smoked tuli ihan pysyvään valikoimaan, vaikka 100% varma en olekaan...

      Mulla on vähän kans sellainen ongelma, etten osaa päättää mitä meikkejä tai paletteja haluaisin ja ei välttämättä lähipiiri ihan ymmärrä tällaista ongelmaa, kun siskokin sanoo, että mulla on luomivärejä 50 ihmiselle loppuelämäksi :)

      Itse en oo tuohon Too Facedin palettiin törmännytkään, mutta pitää kyllä mennä nyt googletteleen millainen se on...Tuskin kuitenkaan hankin, kun mattaa mulla on ihan tarpeeksi. Huhuja oon kuullut, että UD:lta tulis täysin matta Naked -paletti, mutta saapas nähdä milloin sellainen ihme ilmestyis ;)

      Poista
    4. Ehkä minullekin riittäisi hetkeksi vasta hankkimani Coastal Scentsin Original 88 -paletti, mutta eihän sitä kukaan mukanaan kanna.

      Too Facedin yhdeksän sävyn paletit ovat minusta vain kovin sympaattisen oloisia, eivätkä ihan yhtä kalliita kuin UD:t. Vähän pienempiäkin ilmeisesti, joten sopivat hyvin meikkilaukkuuni. Smokey Eye jo löytyy, ja olen ihan tyytyväinen laatuun. Kuvailisin niitä sikäli helpommiksi, että kiireessäkin on helppo vain valita yksi look kolmesta ja tehdä meikki valmiiksi suunnitelluilla sävyillä. Paremmalla ajalla (ja taidoilla) voi sitten yhdistellä värejä mielensä mukaan. UD:n kohdalla vähän hirvittää se mahdollisuuksien määrä ja aamuisen meikkauksen mahdollinen venähtäminen...

      Mutta en olekaan kuullut tuollaisesta huhusta vielä, mielenkiintoista. Tuota Matte Eyeta on nimittäin kuvailtu juuri sellaiseksi, mitä monet odottivat Naku kakkosen olevan. Itse tietenkin tykkään erityisesti sen viileämmästä sävymaailmasta, ruskeatkin ovat melkeinpä neutraaleja.

      Poista
    5. Minäkin katsastin tuon Too Facedin Matte Eye -paletin, mutta ei sen värit oikein vedonnut. Muutenkin nuo Too Facedin paletit tuntuu jotenkin vähän tylsiltä mun makuun, niissä on yleensä ehkä kaksi väriä, jotka kiinnostaisi ja sen takia en niitä ala hankkimaan.
      Vähän aikaa kiinnosti se Too Facedin The return of sexy -paletti, mutta ei sen swatchit oikein vakuuttanut. Oon varmaan vähän outo kun mua ei myöskään Urban Decayn Vice -paletti oikein innosta :)

      Löysin kuvan siitä huhutusta UD:n mattapaletista. Jos kuva on aito niin paletti on näköjään vaan 6 väriä ja ei tuon kuvan perusteella kovin monipuolinen, mutta saa nähdä millainen se paremmissa kuvissa on, jos se tosiaan julkaistaan. Tuossa alla linkki kuvaan...

      http://www.beautylish.com/t/rigzj/urban-decays-naked-basics

      Poista
    6. Jee, jälleen uusi UD:n paletti, jota en (todennäköisesti) halua. :D Vähän tylsältä vaikuttaa, löytyy jo saman asian hoitavia sävyjä minultakin.

      Minun "ongelmani" lienee se, että minulla on isot ja kuulemma myös meikkaajan ideaalisilmät, koska niissä on paljon tilaa luomiväreille. Joudun olemaan todella varovainen, etten tekisi turhan näyttävää "täyttä" silmämeikkiä esimerkiksi töihin. Jopa Isadoran Matte Chocolatesilla on välillä tullut turhan dramaattista jälkeä. :D (Onneksi miinuslasit vievät vähän voimakkuutta pois.) Siksi tuo Matte Eye olisikin minulle varmaan passeli, sen kanssa yliannostuksen vaara lienee pienempi. :-P Muuten ne tosiaan eivät ehkä ole kovin jännittäviä, mutta tällaisille, jotka eivät tykkää etsiä eri paleteista värejä, vaan pysyttelevät mieluummin kerrallaan yhdessä (koska minulla on yleensä aina kiire, eikä silloin ole varaa kokeilla), ne ovat just sopivia, sellaisia varmoja valintoja, mutta joissa on kuitenkin jotain jujua.

      The return of the sexy ei ole minunkaan himotuslistalla, liian shimmerinen, eivätkä väritkään hirveästi houkuttele. Pidän enemmän sellaisista paleteista, joissa samaan lookiin on jo yhdistetty eri värejä, tuollaiset ovat vähän tylsiä. Turhan juhlavakin on arkielämään, mulla on kai sittten liian vähän juhlia... UD Vice (tai jokin vastaava) olisi varmaan kiva omistaa, mutta jäisi ehkä käyttämättä; siinä on liian paljon vaihtoehtoja. Yleensäkin valitsen ensin paletin tyylin mukaan (neutraali, värikäs, smokey, kesäinen, nude...) ja sen jälkeen katson, millaisen meikin teen. Vice joko olisi aina pöydällä tai todennäköisemmin unohtuisi laatikkoon.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista