perjantai 7. maaliskuuta 2014

Lontoo osa I: Yleistä

Hui, mikä urakka on yrittää saada luettua blogipostauksia, kun oli muutaman päivän kokonaan pois blogistaniasta. Olen bloggerin lukulistassa varmaan vielä päivän verran jäljessä ja blogloviniin en ole ehtinyt vielä edes kurkata. Lisäksi Youtubessa odottaa videoita.
Muiden blogien lukemisen välissä ajattelin kuitenkin yrittää kirjoittaa yhden postauksen itsekin. Tässä ensimmäisessä Lontoo -postauksessa kerron reissusta yleisemmin. Mitä tuli tehtyä ja mihin ei ehtinyt. Myöhemmin kerron joistain jutuista tarkemmin ja niitä ostoksiakin on tosiaan luvassa. Pian pyörähtää käyntiin myös arvonta, johon hankin muutaman palkintotuotteen Lontoosta.


Pieni varoitus jo nyt, että tästä tulee aika pitkä postaus!
Keskiviikko minulla oli matkustuspäivä ja olin Lontoossa kuuden aikaan illalla paikallista aikaa. Lontoon keskustaan menin etukäteen varaamalla bussikuljetuksella ja viimeisen pätkän hotellille matkasin metrolla. Olin saanut kaveriltani lainaan Oyster Cardin, jolle voi ladata rahaa ja maksaa sillä sitten julkisissa liikennevälineissä. Oyster on kyllä tosi helppo tapa liikkua Lontoossa ja suosittelen sitä ehdottomasti!
Hotellilla olin kahdeksan jälkeen illalla, kirjauduin sisään ja sain huoneen alakerrasta, läheltä respaa. Hotellini sijaitsi alle kilometrin päässä Oxford Streetistä, Bayswaterin alueella. Lähimmät metroasemat olivat Edgware Road ja Paddington. Matkustin muuten Lontoossa ensimmäisen kerran elämässäni metrolla :D Ja en kertaakaan mennyt edes väärään metroon!
Hotellihuoneeni oli ihan mukava, siisti ja sopivasti tilaakin löytyi. Pieniä miinuksia tuli huonohkosta sängystä ja tyypillisestä brittiläisestä suihkusta, eli vedenpaineesta ei juuri tietoakaan...Huoneessa oli myös pieni tv, josta katselin iltaisin mm. brittiläistä deittiohjelmaa, The Voice UK:ta ja elokuvia.

Hotellin Beauty Soap beauty bloggerille :D


Torstai oli ensimmäinen varsinainen päivä Lontoossa ja suuntasin heti Oxford Streetille ostoksille. Kyllähän siinä tuli vähän shokki, kun kaikkea olisi ollut niin paljon tarjolla :D Hetki menikin, että tein ensimmäiset ostokset. Oxford Streetin liikkeiden lisäksi poikkesin King's Crossilla Harry Potter -kaupassa ja Piccadilly Circuksen ympäristössä. Toki Oxford Streetin ja Piccadillyn välilläkin tuli vähän pyörittyä mm. Illamasquan liikkeessä! Illamasqua julkaisi juuri tuona torstaina uuden Glamore kokoelmansa, mutta jouduin jättämään kokoelman julkistamistilaisuuden illalla väliin, koska minulla oli lippu musikaaliin. 
Olin päättänyt jo etukäteen, että ostan Lontoosta uuden hajuveden, mutta sen löytäminen ei osoittautunut niin helpoksi kuin olin kuvitellut. Lopulta uusi tuoksu löytyi pienestä liikkeestä todella hyvän ja osaavan myyjän avustuksella, mutta tästäkin kokemuksesta ja itse tuoksusta myöhemmin lisää!
Ennen illan musikaalia kävin hetken hengähtämässä hotellilla. Musikaali oli siis Wicked ja sitä esitetään Apollo Victoria -teatterisssa, joka sijaitsee aivan Victorian metroaseman vieressä. Wicked oli loistava ja vaikka se kesti myöhäiseen iltaan saakka (alkoi 19.30), niin missään vaiheessa ei tullut tylsää eikä alkanut väsyttämään. Suosittelen ihan ehdottomasti kaikille Wickediä, jos joskus on tilaisuus mennä se katsomaan. Musikaalin jälkeen suuntasin kaupan kautta hotellille. Briteissä löytyy paljon ruokakauppoja, jotka ovat vuorokauden ympäri auki. Minulla oli lähellä hotellia kaksi Tescoa, joista toinen oli auki aina ja toinenkin suurimman osan viikkoa ympäri vuorokauden.


Ruokakuvia! GBK:n falafel -hamppari.

Perjantaille oli luvattu sadetta, mutta olinkin jo etukäteen päättänyt suunnata Westfieldin ostoskeskukseen katettuun tilaan ostoksille. Westfield on valtava ja siellä oli oikeasti todella vaikea löytää liikkeitä, jos johonkin tiettyyn halusi. Liikkeissä oli paljon kalliita huippumuodin liikkeitä, jotka minua eivät kiinnosta, joten liikevalikoima oli lopulta hieman pettymys minulle. En ostanutkaan paljon mitään Westfieldistä ja voin sanoa, että minun makuuni Sheffieldissä sijaitseva ostoskeskus Meadowhall on paljon parempi. Meadowhallin tunnelmakin on minusta jotenkin parempi kuin vähän liiankin loisteliaan Westfieldin. Westfieldissä hyvää oli langaton nettiyhteys :D 
Löysin muuten Westfieldistä Debenhamsin lisäksi toisen Too Facedia myyvän liikkeen Lontoossa, nimittäin ostoskeskuksen isossa Superdrugissa oli hieman yllättäen TF:ää. Missään muualla Lontoossa en Superdrugeissa nähnyt Too Facedia.
Kävin Westfieldissä syömässä Gourmet Burger Kitchenissä falafel -hampparin, mutta en voi GBK:ta kyllä kauheasti suositella. Tarjoilijan mokan takia jouduin odottamaan kauan ja ruoka oli melko keskinkertaista. Sain kuitenkin pienen alennuksen tarjoilijan mokan takia, joten ainakin söin edullisesti. Westfieldissä söin myös elämäni ensimmäisen frozen yogurtin Snogissa. Oli kyllä todella hyvää! Otin mauksi suklaan ja lisukkeeksi brownie -paloja, jättimäisiä karhunvatukoita ja suklaakastiketta :P
Westfieldistä poistuessani tosiaan satoi, mutta kävin silti matkalla hotellille vielä pikku ostoksilla Marble Archin Primarkissa. Myöhäinen iltapäivä ei kyllä ollut hyvä aika Primarkille, oli sen verran ahdistavan paljon porukkaa ostoksilla. Ja täytyy sanoa, että Primarkin paperikassit ja vesisade eivät ole hyvä yhdistelmä. Onneksi minulla oli muista ostoksista jo muovipussi, jonne sain Primark -ostoksetkin, kun pussi alkoi kastuessaan hajoamaan kirjaimellisesti käsiin. 
Loppuilta piti enää sisällään reissun iltapalaa hakemaan kaupasta ja lämpimän kaakaon Starbucksissa. Hotellilla otin kuuman suihkun ja hytisin vähän peiton alla, koska sadepäivä oli todella kolea.


Tärähtänyt dino.

Lauantaille olin suunnitellut museokäyntejä. Suuntasin vähän pitkäksi venähtäneiden unien jälkeen Natural History Museumia kohti. Perillä odotti pieni järkytys, museoon oli aivan kamalat jonot. En osannut yhtään odottaa sellaisia jonoja, varsinkin kun ei oltu missään pahimmassa turistikaudessa. Sisälle ja dinosaurusosastolle jonottamiseen meni reilusti yli tunti, mikä kyllä jo vähän söi innostusta museon kiertämisestä. Kävin lopulta läpi vain dino-osaston ja osaston, jossa oli merieläimiä ja matelijoita. Dinoshopista lähti mukaan pari kaveria lahjoiksi lähipiirin dinosauruksista innostuneille pikkuneideille :D
Dinosaurusten varjosta suuntasin kohti ihmiskunnan historiaa British Museumiin. Sinne onneksi pääsi ihan jonottamatta sisään. British Museumissa kävin läpi Egypti-, Kreikka-, Rooma-, Kypros- ja Etruski -osastoja. Museo on valtava ja jo väsyneine jalkoineni en jaksanut käydä museosta läpi kuin pienen osan. Egyptin hautaustapoja käsitellyt osasto oli ehkä mielenkiintoisin, mutta myöskin ilmeisen suosittu ja siellä oli eniten tungosta. British Museum on kyllä sellainen, johon toivottavasti pääsen joskus toistekin käymään vähän paremmalla aikataululla ja vähemmän kuolleilla jaloilla. Onneksi olen käynyt hyvissä arkeologisissa museoissa ennenkin, niin ei niin paljon harmita, kuinka vähän museosta lopulta näin. 
Loppuilta meni taas kaupassa käynnin, Starbucksin ja tv:n katselun parissa. Jalat olivat niin väsyneet päivästä, että ei paljon huvittanut mihinkään mennä enää ja pubitkaan ei yksin reissussa juuri kiinnosta. Hotellilla kyllä huomasi, että on lauantai-ilta. Elämää oli enemmän ja jotkut ihanat ihmiset päättivät polttaa tupakkaa ikkunani alla suurimman osan iltaa ja haju tuli tietenkin suoraan huoneeseeni :(


Faarao. Taisi olla Ramses II.

Sunnuntai oli viimeinen varsinainen päiväni Lontoossa. En ollut suunnitellut mitään erityistä tälle päivälle, mutta koska minulla oli vielä joitain ostoksia tekemättä, suuntasin taas ydinkeskustaan. Sain raahauduttua muun muassaa Forbidden Planetiin, joka myy sarjakuva- ja elokuva-aiheisia tavaroita, mutta sieltä en sitten lopulta ostanut kuin yhden pienen tuliaisen.
Palasin taas Oxford Streetille ja kävin siitä läpi pätkää, jonne asti en ollut aiemmin ehtinyt. Kulutin vähän aikaa vaatekaupoissa ennen kuin suuntasin taas Beak Streetille Illamasquan liikkeeseen. Illamasqualla oli sunnuntaina Beauty School Drop-In -meikkiopetus, jonne kuka tahansa voi pistäytyä ihan ilmaiseksi. Koska minulta jäi jo kokoelman julkaisu torstaina välistä ja aikaa oli, niin päätin mennä seuraamaan sunnuntain meikkiopetuksen. Tilaisuudessa meikkitaiteilija loi klassisen red carpet -lookin mallille uuden Glamore -kokoelman ja sunnuntain Oscareiden hengessä. Tilaisuuden yhteydessä oli myös tarjous, jos osti neljä tuotetta tietystä valikoimasta sai lahjan. Itse tein kyllä ostoksia, mutta en kyseisestä listasta.
Illamasquan jälkeen päätin käydä syömässä fish & chipsit ja valitsin pubin ihan sillä perusteella, että se oli matkan varrella hotellille. Kalan kuorrutus oli rapea, mutta muuten annos oli vähän mauton. Olen saanut briteissä paremmatkin fish & chipsit, mutta saipahan ainakin kohtuu hinnalla mahan täyteen. 
Hotellilla aloin jo valmistella seuraavan aamun kotiin paluuta, pakkailin laukkuja ja pyysin hotellin respaa tilaamaan minulle taksin aamuksi. Minun piti lähtä liikkeelle jo hyvin aikaisin aamulla, joten helpointa oli ajella taksilla bussin noutopaikalle. Olin siis varannut paluullekin bussikuljetuksen lentokentälle, mutta hotellilta oli joitain kilometrejä bussin lähtöpaikalle eikä metrotkaan ilmeisesti olleet niin aikaisin liikenteessä. Viimeinen yö hotellilla oli vähän levoton, heräilin pitkin yötä ja naapurihuoneeseen taisi yöllä rymytä juhlivaa porukkaa melusta päätellen, mutta sain kuitenkin jonkun tunnin nukuttuakin.

Maanantaina heräsin siis hyvin aikaisin ja laitoin hieman meikkiä naamaan ja pakkasin viimeiset tavarat. Taksi saapui hakemaan minua sovitusti. Tosin taksi ei kyllä selvästikään ollut mikään virallinen taksi, mutta pääsin kuitenkin turvallisesti oikeaan paikkaan ja ennalta sovittuun hintaan. Taisi kuitenkin hotellin respa hommata vähän töitä jollekin tutulleen sen sijaan, että olisi soittanut virallisiin firmoihin...
Lentokentällä söin kasvisversion englantilaisesta aamiaisesta ja kulutin aikaa seuraamalla ihmisiä eri puolilta maailmaa :D Lentoni lähti hieman myöhässä, mutta saapui kuitenkin hyvissä ajoin Helsinkiin. Itse torkuin osan matkaa vähän huonosti nukutun yön jälkeen. Jatkolento kotiin Ouluun meni nopeasti ja äiti ja isä hakivat minut kentältä kotiin, jossa odotti hyvinkin innostunut karvalapsi Nero <3 Viime päivät olenkin kuullut äänekkäitä vastalauseita, kun olen yrittänyt lähteä edes kaupassa käymään :D


Taidetta Hyde Parkin laitamilla.

Ihan kaikkea suunniteltua en reissussa ehtinyt tehdä. Esimerkiksi luksustavaratalo Harrods jäi nyt kokonaan välistä. Museoita olisin myös halunnut ehtiä ja jaksaa käydä läpi enemmänkin. Jotkin markkinatkin olisi olleet kiva käydä, mutta tiesin jo etukäteen, että tällä reissulla aika ei taida riittää. Perusnähtävyydet, kuten Big Benin ja Buckinghamin palatsin jätin ihan tarkoituksella välistä. Ne eivät minua oikeasti niin kauheasti kiinnosta ja molemmat edellämainitutkin olen vilaukselta nähnyt aiemmin kun olen matkustanut Lontoon kautta Sheffieldistä kotiin ja takaisin.
Paljon ehdin kuitenkin kokea ja nähdäkin. Reissun mielenkiintoisimmista ja parhaista kokemuksista tosiaan kirjoittelen tarkemmin myöhemmin. Ja haluan varmaan myös kirjoittaa vähän kaupungin huonoista puolistakin, sillä niistäkin on mielestäni hyvä tietää. 
Kokonaisuudessaan oli kuitenkin hyvä ja onnistunut reissu ja ehdottomasti haluan mennä Lontooseen toistekin. Lontoo on hyvin helppo kaupunki ja nähtävää ja tekemistähän siellä riittää varmaan loputtomiin.

Briefly in English: I will be writing a few posts about my trip to London. This first is a kind of a summary of the trip. I was in London for five nights so I had four whole days there. I did quite a lot of shopping, but invested more in quality than quantity. 
I also visited two museums, The Natural History Museum and The British Museum. There were massive queues to The Natural History Museum, but I did get to see the dinosaurs I wanted. The British Museum was huge, so I only saw a small part of it.
One of the absolute highlights of my trip was seeing the musical Wicked in the Apollo Victoria Theatre. Wicked was...well wicked :D I definitely recommend it to anyone who has the opportunity to see it.
I also attended a Beauty School Drop-In make up lesson at Illamasqua's flagship store on Beak Street. That was very interesting and I was really lucky there happened to be one during my visit to London. The theme of the lesson was a classic red carpet look, simce Illamasqua had just released their new Glamore collection and also the Oscars were the same night.
Altogether, my visit to London was very succesfull and I do hope I get a chance to go there again. I didn't get to see and do everything I planned, but I did see and do a lot!

11 kommenttia :

 1. Too Facedia myydään myös suuremmissa Boots-liikkeissä. Ainakin itse omani olen ostanut Cambridgen Bootsista. En ole kyllä ikinä niitä nähnyt Superdrugissa.

  Kuulemma fish & chipsit ovat parhaimmat pohjois-Englannissa, etelän vastaavat kuulemma ovat hirveitä (ainakin omani oli täysin mauton ja mähän en sitä etikkaa tunge siihen annokseen). Tämä siis pohjoisen poikaystäväni mielestä (niiden mielestä muutenkin koko etelä-Englanti on kauheaa aluetta :P ).

  Mutta nyt tekee mieli takaisin Lontooseen. Pitää odottaa kesäkuuhun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sitä on Bootseissakin! Itse en nähnyt kun tuolla Westfieldin Superdrugissa ja Oxford Streetin Debenhamsilla.

   Mää oon Sheffieldissä saanut paremmat fish & chipsit, niin ehkä sun poikaystävä on oikeessa tuon maantieteen vaikutuksesta :D Itse opin vaihdossa Sheffieldissä kyllä käyttämään etikkaakin. Nykyään pitää olla aina kotonakin mallasetikkaa.

   Kyllä se kesäkuu tulee äkkiä!

   Poista
 2. Vitsi, Wicked on aivan mahtava. Teit erinomaisen musikaalivalinnan. Olen nähnyt sen kerran ja voisin ihan hyvin katsoa toisenkin kerran. Kivan kuuloinen reissu kaikin puolin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wicked oli mun ensimmäinen vaihtoehto, vaikka Leijonakuningas ja Oopperan kummituskin ois kyllä kiinnostanut. Mää voisin kans hyvinkin katsoa tuon uudestaan ja jos joskus pääsen New Yorkiin, niin pitää käydä sielläkin katsomassa!
   Oon kuullut vähän huhua, että musikaalin pohjalta oltais tekemässä elokuvakin. Toivottavasti tehdään, koska mun mielestä tarina on paljon parempi ku esim. siinä viime vuonna tulleessa Oz the great & powerful -leffassa.

   Poista
 3. Oi voi minkä kokoinen tuo hamppari! :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mikään hirveen iso ollut, se oli vaan pienellä lautasella :D Ja ei tosiaan muutenkaan mikään huippu, vaikka hyvältä näyttääkin. Söin Lontoossa parempiakin falafeleja.

   Poista
 4. Tuliko sulla yhtään yksinäinen olo kun lähdit ilman seuraa? Mulla on tiedossa ensimmäinen reissu, jonka teen yksin ja kovasti mietin, miten selviän tilanteista, joissa yksinäisyys korostuu, esim syöminen. Söitkö paljon ulkona? Oliko vaivautunut olo kun ei ollut juttuseuraa? Tutustuitko ihmisiin?

  -nni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mulla oikeastaan ollut mitenkään yksinäinen olo. Oon ihan kotioloissanikin tosin tottunut oleen paljon yksin, kun asunkin yksin (jos kissaa ei lasketa). Söin ihan päivittäin jotain ulkonakin, vaikka esim. iltapalaa tuli syötyä vasta hotellihuoneessa. Ei siinä mitenkään vaivautunut olo ollut ja eiköhän noita yksin syöviä ihmisiä oo sen verran muitakin maailmassa, että ei sitä kukaan ihmettele. Ehkä jossain fine dining -ravintolassa vois tulla vähän outo olo yksin, mutta itse en sellaisia harrasta seurassakaan. Ei kannata siis jännittää yksin syömistä tai muuta, sinne vaan, kukaan ei katso pahalla :)
   En voi sanoa tutustuneeni omalla reissullani ihmisiin, mutta ostoksilla tuli kyllä mukavimpien ja parhaiden myyjien kanssa välillä juteltua pitempäänkin ja musikaalia katsoessa tuli jotain juteltua vieressä istuvien tyttöjen kanssa, joten ihan tuppisuuna ei tarvinnut koko reissua olla. Matkakohteella ja yöpymispaikalla on tässä varmaan väliä. Britit ei ehkä oo kaikkein innokkaimpia tuleen jutteleen oudoille ihmisille (niin kuin ei me suomalaisetkaan yleensä) ja hotellissa ei tutustu helposti ihmisiin. Sitten taas esim. Amerikassa ja ehkä joissain Euroopankin maissa saattaa olla avoimempaa porukkaa ja jos yöpyy hostelleissa, niin niissä on varmasti muitakin yksin matkustavia ja löytyy sosiaalisia tyyppejä, joista saa seuraa.

   Yksin matkustaminen on minusta oikeasti kivaa, vaikka toki aina seurakin matkalle kelpaa, jos sellaista on tarjolla. Yksin on ihana välillä vaan fiilistellä ja vaikka käydä kahvilla ja seurailla ihmisten menoa. Sitten vastapainoksi saa myös vaikka shoppailla ihan niin paljon ja missä huvittaa ilman, että seuralainen kyllästyy :) Rohkeasti vaan matkaan ja uusia elämyksiä kokemaan!

   Mihin muuuten oot matkustamassa ja pääsetkö pitkällekin reissulle?

   Poista
  2. Shoppailu onkin juu se, mitä eniten odotan, minä kun tuppaan yleensä olemaan just se, jota aina odotetaan. Nyt ei tarvitse ottaa ketään huomioon :P

   Berliiniin lähden muutaman päivän reissulle. En kovin aktiivisesti ole seuraa pyydellyt, vaikken todennäköisesti kieltäytyisikään mikäli joku innostuu mukaan tarjoutumaan. Haluan kokea yksin lähtemisen ja nähdä, millaista on viettää aikaa ihan omassa seurassa, tehdä just mitä huvittaa ja olla toisaalta myös vastuussa ihan kaikesta itse. Poissa omalta mukavuusalueelta.
   Sen verran hienohelma kuitenkin olen, etten hostellimajoitusta pitänyt edes vaihtoehtona. Kyllä sen hotelli olla pitää, kaikilla mukavuuksilla :D
   Mä vaivaudun jos joudun jäämään yksin julkisille paikoille ilman tekemistä, joten ostin nyt ainakin kirjan mukaan otettavaksi (vaikken harrasta myöskään lukemista muualla kuin kotosalla). Syömiseen tuskin paljoa menee rahaa, kun en usko yksin viihtyväni kovin paljoa pöydässä istumassa ilman seuraa.

   -nni

   Poista
  3. Berliinistä oon kuullut paljon kehuja, joten varmasti kiva reissu tulossa!

   Kirja tai lehti on ihan hyvä turva, jos tuntuu, että tarvii jotain tekemistä yksin ollessa. Ja eihän siinäkään mitään pahaa oo, että hakee illalla hotellille take awaynä ruokaa, jos tuntuu, että ei halua syödä yksin ulkona. Ei mullakaan yksin ulkona syödessä tule niin pitkään ja rauhassa istuttua ruokalemassa, kun tulis jonkun kanssa ja tosiaan välillä syön ihan hotellihuoneessa tai näin kotona ollessa haen kotiin ruoan.

   Ihanaa reissua sulle! Yksin matkustaminen avartaa ehkä enemmänkin kuin seurassa ja siitä saa varmasti itseluottamusta ja hyvän fiiliksen, kun näkee, että selviää ihan hyvin oudommissakin tilanteissa :)

   Poista