tiistai 18. maaliskuuta 2014

Syötävän hyvä paletti

Mietin pitkään haluanko Too Facedin uusimman ison luomiväripaletin Chocolate Barin. Paletin ulkonäkö miellytti ja siinä oli paljon kauniita sävyjä, mutta minua epäilytti olisiko paletti liian lämminsävyinen. Lopulta kuitenkin päätin tilata tämän, kun se tuli myyntiin BeautyBayhin.
Tätä olisi saanut muutaman euron halvemmalla Lontoosta, mutta en uskaltanut jättää paletin ostoa sitten odottamaan reissua, koska tämä on tietääkseni limited edition, eli myynnissä rajoitetun ajan. En ole katunut hintavan paletin ostoa lainkaan ja tämä oli mukanani Lontoossakin. Muita luomivärejä en reissuun sitten ottanut eikä niitä kyllä tarvinutkaan.

(Postauksen swatchit eivät onnistuneet ihan parhaalla mahdollisella tavalla, yritän ehtiä lähiaikoina ottamaan uudet kuvat ja päivittämään ne tähän postaukseen)Paletti on tehty muistuttamaan suklaalevyä ja yksinkertaisessa rasiassa ei luekaan kuin Too Faced ja paletin nimi Chocolate Bar. Paletti on metallia ja muistuttaa minua metallisista penaaleista, joita lapsuudessani käytettiin paljon. Alla näkyy myös paletin suloinen vaaleanpunaisen, kullan ja ruskean sävyinen pahvipakkaus.
Paletti on melko isokokoinen, mutta kuitenkin vielä ihan järkevän kokoinen matkapaletiksi. Se sisältää sen verran monipuolisesti sävyjä, että tämän voi tosiaan hyvin ottaa ainoiksi luomiväreiksi vähän pitemmällekin reissulle. Paletti sulkeutuu magneetilla, joka ei ole mitenkään huippuvoimakas, joten kuljetellessa tätä mukana voi olla parempi pitää paletti pahvipakkauksessaan tai teipata kansi vielä varmuuden vuoksi kiinni.
Paletin sisäkannessa on hyvä, joskin hieman pienehkö peili. Sisällä on myös muovikalvo, jossa on luomivärien nimet. Monet ovat harmitelleet, että sävyjen nimet on vain tuossa kalvossa eivätkä itse paletissa, ja itsekin mielellään näkisin nimet painettuna itse palettiin, mutta mikään ratkaiseva tekijä tämä ei minulle ole.
Kannen avatessaan huomaa kauniiden värien ja peilin lisäksi makean, miedon suklaan tuoksun. Luomiväreissä on käytetty aitoa kaakaojauhetta ja paletti tuoksuu sen mukaiselle. Tuoksu on kuitenkin hyvin mieto eikä yhtään ällöttävä tai päällekäyvä, joten uskoisin, että hyvin harvoja paletin tuoksu oikeasti häiritsee. Meikin tehtyäni en itse ainakaan enää haista värejä, vaan tuoksun tuntee vain paletin aukaistessa ja sillä meikatessaan. Itse en ole sortunut maistamaan luomivärejä, vaikka olen kuullut, että jotkut ovat näinkin tehneet :D Ja kuulemma luomivärit myös maistuvat hyvälle. En kuitenkaan suosittele maistelemaan näitä, vaikka tuoksu houkuttelisikin.
Värivalikoima pitää sisällään lähinnä neutraaleja, lämpimiä sävyjä. Neutraalia sävymaailmaa on kuitenkin piristetty vaaleanpunaisella, violetilla ja luumuisilla sävyillä. Virallisen kuvauksen mukaan paletissa on neljä mattasävyä, mutta mielestäni myös ylärivin vaalea ruskea ja sen alla oleva hento vaaleanpunainen ovat täysin mattoja, eli paletissa on kuusi mattasävyä kuudestatoista. Kolmessa sävyssä on isompaa glitteriä ja loput ovat shimmerisiä. Glittersävytkään eivät kuitenkaan ole mitään superglitterisiä eikä niistä kokeilemani Candied Violet ainakaan ole edes varisuttanut glitterhippusiaan. 
Olen kokeillut suurimman osan paletin väreistä ja ihan muutama odottaa enää vuoroaan. Pahoittelen, että en ehtinyt kuvata palettia neitseellisessä tilassaan ja alla olevasta kuvasta näkeekin, että olen käyttänyt palettia jo jonkin verran. Mutta kuvathan vain todistavat, että pidän paletista!
Swatchasin värit vaakariveittäin, eli ensimmäisessä kuvassa on peiliä lähimmän vaakarivin sävyt jne. Swatchit on tehty Milanin luomivärinpohjustajan päälle sormella.
Ensimmäisen rivin sävyt ovat Gilded Ganache, White Chocolate, Milk Chocolate, Black Forest Truffle ja Triple Fudge. Vaalea mattasävy White Chocolate, joka juuri ja juuri erottuu iholtani, on kooltaan suurempi kuin muut sävyt. 
Kaikki ylärivin sävyt ovat todella pigmenttisiä ja olen käyttänyt mattasavyjä White Chocolate, Milk Chocolate ja Triple Fudge paljon. Tummanruskea Triple Fudge on vähän kuivempi kuin suurin osa paletin muista sävyistä, mutta sekin on toiminut ongelmitta meikeissä. Olen käyttänyt sitä myös rajauksena.
Toisella rivillä on kuusi sävyä: Salted Caramel, Marzipan, Semi-Sweet, Strawberry Bon Bon, Candied Violet ja Amaretto. Tältä riviltä olen käyttänyt kaikkia muita sävyjä paitsi vaaleaa, lämmintä ruskeaa Salted Caramelia. Pitäisi uskaltautua käyttämään sitäkin, mutta se on niitä paletin sävyjä, jotka tosiaan tuntuvat liian lämpimältä minulle. 
Marzipan on yksi ehdottomia suosikkejani paletista. Se on upea ruusukulta ja sen koostumus on ihan uskomattoman pehmeä. Candied Violet on aavituksen kuiva, mutta kuitenkin pigmenttinen ja ihan toimiva. Violetit ovat usein vähän vaikeampia kuin muut värit. 
Alimmalta riviltä löytyy jälleen viisi sävyä (joista yksi on taas suurempi): Hazelnut, Creme Brulee, Haute Chocolate, Cherry Cordial ja Champagne Truffle. Tältä riviltä on käyttämättä vain luumuinen Cherry Cordial, aion kyllä kokeilla sitäkin, koska se ei ole niin punertava kuin etukäteen pelkäsin. Värit ovat jälleen todella pigmenttisiä ja shimmeristen sävyjen koostumus on loistava.
Kultainen Creme Brulee on suosikkini ja todella ihana kullansävy. En usko, että lukuisten kultaisten luomivärieni joukosta löytyy vastaavaa. Sopii ainakin omalle ihon sävylleni ja silmilleni todella hyvin. Toinen suosikki on hennosti vaaleanpunainen Champagne Truffle, joka on käytännöllinen sävy kirkastamaan silmän sisänurkkaa tai vaaleaan meikkiin koko luomellekin. Kulmaluulle se on makuuni turhan shimmerinen.
Paletin mukana tulee pieni ohjelappunen kolmen meikin luomiseen. Nämä Too Facedille tyypilliset ohjeet ovat ihan hauskoja, mutta olen todella laiska kokeilemaan niitä. Ehkä pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni ja antaa näille mahdollisuus.
Kokonaisuudessaan paletti on minusta todella kaunis, toimiva ja monipuolinen, myös laatu on hyvä. Sävyt ovat enimmäkseen lämpimän puolella, mutta toimivat kyllä pääasiassa hyvin minun enemmän viileän puoleisella ihollanikin. Muutama sävy on minulle ehkä vähän hankala, mutta lähes kaikista sävyistä oikeasti pidän. Jos ei siis täysin pidättäydy viileissä sävyissä, niin uskallan kyllä suositella tätä. 
Tähän mennessä suosikkisävyjäni ovat olleet Milk Chocolate, Marzipan ja Creme Brulee. Kaikkiin sävyihin en kuitenkaan ole vielä kunnolla edes tutustunut. Amarettolta odotan paljon ja pitää vielä tehdä meikki, jossa se on pääosassa
Paletin hinta on BeautyBayssa noin 57€ ja sillä saa siis 16 tuoksuvaa luomiväriä. Olen itse hyvin tyytyväinen, että päätin tilata paletin korkeasta hinnasta huolimatta, sillä tulen käyttämään tätä paljon! Huonoja puolia paletissa on vain hinta, vähän kookas pakkaus ja mahdollisesti sävyjen lämpöisyys.


Briefly in English: I recently bought the Chocolate Bar palette by Too Faced. The palette is made to look like a chocolate bar and it even smells like chocolate!
I love the simple, kind of old-fashioned look of the palette and it reminds me of the metal pencil cases I used to have as a child. The packaking is quite big and the magnet that keeps the lid closed isn't the sturdiest possible, but these are minor flaws.
There are 16 eyeshadows and they are made with 100% cocoa powder. That's why they smell like chocolate too. The scent is mild and sweet and I don't think it would bother a lot of people. You can't smell the eyeshadows once You are wearing them.
The colour selection is mostly warm toned and neutral. There are some pink, violet and plum mixed in too to give some variety. I was a little affraid that the palette would be too warm for me, but luckily it isn't. The quality and consistency of the eyeshadows is very good altogether. There are a couple of drier shades, but nothing really bad. In my opinion there's six matte shades, 3 glittery shades and the rest are shimmery.
I'm really happy I decided to order this palette. It's beautiful, good quality and versatile. My favourite colours so far have been Milk Chocolate, Marzipan and Creme Brulee. The only bad things I can think of are the high price (ca. 57€ at BeautyBay), size of the palette and that it's mostly warm toned so it might not be for everyone's taste.

Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyötyä linkkien käytöstä. Tietääkseni Too Faced ei käytä eläinkokeita!
Product in this post was purchased by me and all of the opinions are my own. There's no affiliate links in this post. As far as I know Too Faced is cruelty free!

8 kommenttia :

 1. Vähän kyllä tuokin paletti syyhyttää. Olisi juuri eikä melkein mun värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aika ihana ;) Mua vähän tuo hinta hirvitti, mutta eipä tosiaan kaduttanut ostos ku pääs tätä kokeilemaan.

   Poista
 2. Aivan ihana paletti, suorastaan syötävän herkullinen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän turhan kirjaimellisestikin syötävän herkullinen :D

   Poista
 3. Edelleen mietin, tarvitsenko tätä jos mulla on jo Naku ykkönen... Mutta kun se tuoksuu suklaalta!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo originelli Nakua, niin en sen puolesta voi sanoa, mutta mulla on Naku kakkonen ja ainakin ehdottomasti tarvitsin tän :D

   Poista
 4. Oliskohan tämä nappivalinta sinivihreille silmille?! Tahtoisin kyllä kovasti tämän... jos vaikka säästäis sitten suklaasta....

  beylakraal

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin kyllä, että sopii oikein hyvin sinivihreille silmille! Tämä saattaa kyllä myös lisätä suklaahimoja, niin säästäminen suklaasta voi olla vaikeaa ;)

   Poista