torstai 27. maaliskuuta 2014

Rakkautta (violettiin) ilmassa

Artdecon kevätkokoelma Love is in the Air  koostuu hyvinkin minun näköisistä tuotteista. Sain sähköpostiini tiedotteen kokoelmasta ja kiinnitin heti huomioni violettiin rajauskynään. Pyysin tämän Soft Eye Liner waterproof -kynän sävyssä 91 Blue Violet testiin maahantuojalta Aila Airolta ja ilokseni sain sen sekä yllätyksenä vielä All in One Mascaran sävyssä 04 Blue Violet. 
Soft Eye Liner waterproof on vedenkestävä rajauskynä. Halusin kokeilla kynää sekä rajauksena että luomivärin pohjalla ja erityisesti kiinnosti sen lupaukset kestävyydestä. Minullahan on todella rasvoittuvat ja lisäksi raskaat luomet, mikä on aika tappava yhdistelmä kaikille rajaustuotteille. 
Kynä on teroitettava ja sen massa on keskipehmeää. Se ei ole yhtä pehmeä kuin esimerkiksi Urban Decayn rajauskynät, mutta kuitenkin selvästi enemmän voidemaisen puolella kuin puumaiset, kovat kynät.


Soft Eye Liner Blue Violet kissarajauksena.

Kokeilin rajauskynää heti aluksi luomivärin pohjalla ja totesin sen hyvin kestäväksi. Kynä on kuitenkin massaltaan sen verran kuivakkaa ja asettuu niin nopeasti, että sen levitys tasaisesti luomelle on vähän hankalaa. Kynän sai kyllä levitettyä ja se toimi kohtuullisesti luomivärin pohjalla, mutta parhaimmillaan se ei tässä tehtävässä ollut. Pisteet kuitenkin kotiin siitä, että kynä pysyi luomilla moitteetta koko päivän.
Rajauskynää täytyy tietenkin kokeilla myös ihan perinteisiin rajauksiin ja niissä kynä pääseekin loistamaan. Massa on mielestäni juuri sopivaa rajausten tekoon, sillä väriä tulee helposti, mutta se ei ole niin pehmeää, että sottaisi. Kynällä saa joka siipirajauksen tehtyä helposti, mikä ei ainakaan minusta ole mitenkään selviö kajaleilla. Pysyvyys myös rajauksessa on loistava! Yllä olevan kuvan rajauksen tein ihan testinä kotona ja en käyttänyt alla pohjustajaa ja kynä pysyi silti luomillani siististi paikallaan eikä leimaantunut luomivakoon. Minulla esimerkiksi jo aiemmin mainitut UD:n kehutut rajauskynät eivät pysy pohjustajankaan kanssa näin hyvin paikoillaan. 
Sävyltään kynä on tumma, vähän savuinen violetti. Sävy on kaunis ja se on tarpeeksi tumma toimiakseen hyvin yksin rajauksena, mutta selvästi kuitenkin violetti eikä musta. Jos rajauksien pysyvyys on siis ongelma, niin suosittelen kokeilemaan näitä Artdecon Soft Eye Linereita! Kevätkokoelmaan kuuluu toinenkin värillinen rajauskynä, vihreä Emerald.


Myös saamani All in One Mascara on sävyltään violetti. Swatchikuvassa näkyy, että ripsiväri on kuitenkin hieman eri sävyinen ja sinisempi kuin rajauskynä. Ripsivärin kanssa minulle kuitenkin kävi niin kuin oikeastaan kaikkien vesiliukoisten ripsarien kanssa, se ei pidä taivutuksiani. En siis voi kirjoittaa mitään kokonaista arvostelua ripsiväristä, sillä en ole sitä kunnolla testannut. 
Ripsiväristä voin kuitenkin kertoa sen verran, että sen massa on keskipaksua. Se ei ole märkää lirua, mutta ei voidemaisen paksuakaan. Väriltään massa on sen verran tummaa, että sitä ei kyllä ripsissä erota juurikaan mustasta. Jos siis haluaa kunnolla erottuvan violetin värin ripsiin, niin tämä ei ole oikea valinta. Jos taas haluaa vain hieman sävyä, niin tämä voisi toimia hyvin. 
Harja ripsivärissä on mielestäni aika hyvä. Se on keskikokoinen ja kuitumainen, ei niin pehmeä kuin perinteiset harjakset ja se erottelee ripset hyvin. Massaa tuntui voivan hieman kerrostaa, mutta eroteltavuus saattaa hieman kärsiä siitä.
Jos taivutusten pysyminen ripsissä ei ole ongelmasi, niin All in One Mascara voi hyvinkin olla sinulle oikein toimiva perusripsiväri. Se lupaa nimen mukaisesti olla vähän kaiken tekevä ripsiväri eli se sekä pidentää että tuuheuttaa ja lupaa pysyäkin hyvin. Myös ripsiväreistä kevään kokoelmaan kuuluu Emerald nimellä smaraginvihreä vaihtoehto.


All in One Mascaran harja.
All in One ripsissäni.

Itselläni on vielä hyvin vähän kokemusta Artdecon tuotteista. Näitä testiin saamiani tuotteita ennen olin tainnut käyttää vain yhtä merkin tuotetta. Varsinkin rajauskynästä jäi kuitenkin oikein positiiviset tuntemukset ja se on päätynyt majailemaan useimmin käytettyjen meikkieni laatikkoon. Ripsiväri ei toiminut minulla, mutta kuten sanoin, minulla ei yleensäkään vesiliukoiset ripsivärit toimi. Halusin kuitenkin testata tämän itse, koska ainahan poikkeuksiakin voi löytyä. Soft Eye Linerin suositushinta on 9,50€ ja All in One Mascaran 19,50€. Artdecoa myydään kauneushoitoloissa ja jälleenmyyjät löytyvät täältä.

Mikä on sinun suhteesi saksalaiseen Artdecoon?

Briefly in English: A while ago I received two products from Artdeco's spring collection Love is in the Air. The collection is full of beautiful products in colours I love. I received a Soft Eye Liner in shade 91 Blue Violet and an All in One Mascara in shade 04 Blue Violet from the importer Aila Airo.
The Soft Eye Liner is a waterproof eyepencil. It's medium soft, not as soft as Urban Decay pencils, but definitely more creamy than hard and woody. I tried the eye liner pencil as a base for eyeshadow, but it was little too dry and set so quickly that it's not at it's best at that job. However, as a liner it is great! The pencil is soft enough to be easy to apply, but it's not so soft that it smudges. I have hooded and super oily eyelids and the pencil still stays on perfectly on me, even without an eyeprimer. I definitely recommend the Soft Eye Liners to people who have trouble with the staying power of eyeliners.
The All in One Mascara is an all around mascara and it's supposed to both lengthten and thicken your lashes and stay put. It's not a waterproof mascara and I usually have trouble with non-waterproof mascaras. Unfortunately this didn't work for me either. It just didn't keep the curl on my lashes. The mascara is also violet, but so dark it pretty much seems black when you're wearing it. The formula of the mascara is medium thick and the brush is pretty good. This might be a good basic mascara if You don't have trouble keeping the curl on your lashes.
In Finland Artdeco is only sold in beauty salons, but it can also be found in department stores in other countries. The price of the Soft Eye Liner is around 9,50€ in Finland and the price of the mascara is around 19,50€.

Postauksen tuotteet saatu testiin maahantuojalta. Kaikki mielipiteet ovat omiani enkä saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Artdeco ei käytä eläinkokeita!
Products in this post received from the importer for reviewing purposes. All of the opinions are my own and there's no affiliate links in this post. As far as I know Artdeco is cruelty free!

10 kommenttia :

 1. Mä taisin löytyy Artdecolta yhden ainoista ripsareista, joka pysyy mun ongelma silmissä suttaamatta ja jossa on mun makuun tarpeeksi pieni harja. Kyseessä on Amazing Effect Mascara, testailut hieman vaiheessa, mutta lupaava! Kynsilakat on sarjalla myös tosi kestävä. Silmämeikin pohjustaja on myös huippu, tuo haaleimpienkin luomivärien sävyt tosi kirkkaina esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Amazing Effectin harja kyllä näyttää aika kivalta, itsekin oon tykännyt pienistä harjoista. Sitä ei kuitenkaan taida saada vedenkestävänä?
   Mulla on tosiaan ongelmana se, että ripset suoristuu samantien vesiliukoisilla ripsareilla ja samoin käy myös lämpimällä vedellä poistettavien kanssa. Lisäksi talvisin vesiliukoiset vaan jäätyy mun ripsiin ja sisällä sitten sulaa kokonaan pois. Yksi MIYOn ripsari on ollut ainoa vesiliukoinen, jonka muistan pitäneen mulla taivutukset.

   Tuossa kevään kokoelmassa oli kyllä ihania kynsilakkojakin! Kiva kuulla, että lakat on laadukkaitakin.

   Poista
 2. Ootko tehny sisärajaukset (waterline?) tuolla kajalilla? Jos oot niin miten kesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo tehnyt, kun en yleensä käytä sisärajauksia itselläni tai korkeintaan ihon sävyistä kynää käytän. Jos saan aikaiseksi tässä lähiaikoina joku päivä kokeilla, niin voin päivittää tänne tuloksia :)

   Poista
 3. Mää en hirvenänä tykkää Artdecosta. Luomiväreissä on pigmenttiä hyvin, mutta vitsi että ne varisee. Ripsareista on vähän kokemusta ja musa ne kuivuu tosi äkkiä sinne putkiloon ja tuntuu olevan myös melko varisevia. Meikkivoiteistakaan en tykkää :D tai no meiltä ei koululta löytyny yhtään mulle sopivaa. Ja sitte ku jatkaa tällä valituslinjalla, niin en mää kynsilakoistakaan hirveänä tykkää. Käsivoiteita oon testannu aika montaa ja ne on sellasia, että saa lisätä koko ajan :D Eli en tykkää.
  Tai no on mulla päivittäisessä käytössä yks artdecon poskipunasysteemi ja se on ihan jees.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon testipussista kokeillut jotain mattameikkivoidetta ja se tuntu kyllä ihan kivalta. Ja luomiväreistä en oo kyllä yleensä kuullut mitään huonoa. Mulla luomivärien variseminen ei kyllä muutenkaan oo oikein ikinä ongelma.
   Mää oon huomannut, että mulla toimivat ripsarit on yleensä kaikki sellaisia, että ne kuivuu aika äkkiä, koska mulle pitää heti alkuun olla jo vähä kuivempi massa.

   Poista
 4. Minä olen fani. Ensikosketus Artdecon meikkeihin minulla tuli 18 vuotta sitten kun mun häämeikki tehtiin niillä ja ostin saman sävyisen huulipunan kuin mitä meikissä käytettiin. Häähuulipuna siis. ;-) Olen ollut pääsääntöisesti erittäin tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on siis hyvinkin kokemusta Artdecosta! Itse pitää kyllä vielä perehtyä tuotteisiin paremmin.

   Poista
 5. Hei,

  Halusin tulla kertomaan, että ARTDECOn All in One Mascarasta löytyy myös vedenkestävä vaihtoehto mustana, mikäli vesiliukoiset ripsivärit tuottavat ongelmia. :) Lisäksi vastauksena Henna L:än aikaisempaan pohdiskeluun Soft Eye Linerin toimivuuteen sisärajauksissa; kyseistä kynää ei ole tarkoitettu käytettäväksi sisärajauksiin ja ARTDECOlta löytyykin tähän tehtävään paremmin soveltuva kynä Mineral Eye Styler, joka toimii sekä ulko- että sisärajauksissa ja kestää vähintään yhtä hyvin kuin Soft Eye Liner. :)

  Aurinkoisin Terveisin!

  Caroline
  Aila Airo Kauneuspalveut

  VastaaPoista