maanantai 16. heinäkuuta 2012

Naama puhtaaksi luonnollisin keinoin osa II

Aiemmasta postauksestani voi käydä lukemassa naaman puhdistus operaationi  taustoja. Olen nyt käyttänyt Flow'n savi & merilevä kasvosaippuaa ja vihreä savi naamiota yli kuukauden ajan, ja on aika kertoa vähän käyttökokemuksia ja tuloksia. Ihonhoitorutiinini on säilynyt aiemman postauksen mukaisena muuten, mutta yövoiteen olen korvannut Clinidermin normaalin ihon päivävoiteella, jota käytän siis nyt öisin, sillä merkin yövoide kävi liian raskaaksi lämpimämmillä ilmoilla.
Aloitetaan saippuasta. Ensimmäinen asia, jonka huomaan saippuan käytössä on minulle hyvinkin tuttu tuoksu. Saippua sisältää tea tree öljyä enkä minä saippuasta muuta haistakaan. Olen käyttänyt vuosia tea treetä mm. kurkkukipuun ja tuttu se on myös muista ihonpuhdistustuotteista. Tuoksu ei ole kaikkein miellyttävin, mutta olen siihen niin tottunut ettei se häiritsekään.
Käytössä saippua vaahtoaa mukavasti ja pehmeästi. Saippuaa ei tarvi pyöritellä käsissä kauaa saadakseen tarpeeksi saippuaa kasvojen pesuun, joten se ei myöskään ole vielä kulunut kovinkaan paljoa. Pesun jälkeen iho tuntuu todella puhtaalta, lähes narskuvalta, mutta ihoa ei kuitenkaan kiristä.
Saippuan ulkonäkö on myös hauska. Väriltään vaalean harmahtavan vihreässä saippuassa on näkyvillä yrttejä tai merilevää pieninä palasina.

INCI: Sodium Cocoate*, Butyrospermum Parkii Butter*,  Aqua, Butyrum Cacao Butter*, Montmorillonite, Algae,  Salvia Herb*,Titanium Dioxide, Melaleuca Alternifolia Oil*, Lavandula x Intermedia Oil*, Cananga Odorata Complete Oil*, Rosmarinus Officinalis Herb*,  Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Citronellol**, Geraniol**, Linalool**, Limonene**, Benzyl Salicylate**, Benzyl Benzoate**, Farnesol**.

**Esiintyy luonnostaan eteerisessä öljyssä
*Sertifioitu luomu raaka-aine

(Saippuan inci kopioitu Flow kosmetiikan nettisivuilta!)
Seuraavaksi savinaamioon. Tästäkin huomaa heti tuoksun, joka on tietenkin saven haju. Ei mikään paras tuoksu tämäkään, mutta parempi, että tuote tosiaan vain tuoksuu luonnolliselta savelta, jota ei ole yritettykään peittää millään keinotekoisilla hajusteilla. Toinen asia, jonka huomaa heti, on että savijauhe on todella hienojakoista ja pöllyävää. Purkin kanssa saa siis olla vähän varovainen.
Savijauhe sekoitetaan itse veteen ja mahdollisesti haluamiinsa öljyihin. Itse olen sekoittanut pelkkään veteen. Jauhetta ei tarvitse kovin paljoa, joten tämäkin on ollut todella riittoisaa. Jauhe on hieman hankala saada sekoittumaan tasaiseksi tahnaksi, mutta toisaalta epätasaisuus ei juuri haittaakaan. Itse sekoitan tahnaa alkuun kertokäyttömukissa ja lopuksi otan sen käsiin, jossa vielä hieron sitä tasaisemmaksi ja levitän sitten kasvoille. 
Naamio kuivuu melko nopeasti kasvoille ja alkaa kiristää melko paljon. Mielestäni tunne ei kuitenkaan ole epämiellyttävä. Välillä kasvojani on alkanut kutittaa kuivumisen loppuvaiheilla, mutta ei joka kerta eikä niin paljon etteikö sitä kestäisi. Kuivuneen naamion poispesu on yllättävän helppoa ja vaikka iho tuntuukin kuivalta, niin se on samalla todella pehmeä naamion jäljiltä. Käsittääkseni naamio on pelkkää vihreää savea eikä sisällä muita aineksia.


         Vasemmalla kuva ihostani ennen tuotteiden käyttöä, oikealla ihoni muutaman viikon käytön jälkeen!

Lopuksi siis vähän tuloksista. Mitään mullistavaa muutosta ihoni kunnossa ei ole tapahtunut saippua ja naamion käytön aikana. Ihoni on edelleen rasvoittuva ja saan näppylöitä. Mielestäni näppyjä on kuitenkin ollut hieman vähemmän ja kun niitä on tullut, ovat ne parantuneet nopeammin kuin ennen. Näpyt ovat olleet enemmän pieniä valkopäitä ja isot, punoittavat finnit ovat jääneet vähemmistöksi. Ihoni on tuntunut olevan pehmeä ja sävykin ihossa on ollut tasainen.
Rasvoittuvuudessa huomaan selvän eron savinaamion käytön jälkeisenä aamuna. Yleensä nenäni ja otsani ovat jo aamulla herätessä öljyisen tuntuiset. Savinaamion käytön jälkeen ihoni on kuitenkin ollut kauttaaltaan normaalin tuntuinen. Nenäni kohdalla huomaan selvästi saven imevän ylimääräistä rasvaa käytön aikana, sillä naamion kuivuttua alkaa nenän kohta tummua öljyjen imeytyessä saveen. Olen yleensä käyttänyt naamiota vain kerran viikossa, mutta taidan alkaa käyttämään kaksi kertaa per viikko siinä toivossa, että rasvoittuvuus alkaisi vähentyä pysyvämminkin. 

Vaikka tulokset eivät siis ole olleet mitään mullistavia, olen kuitenkin ollut tyytyväinen tuotteisiin. Ihoni on näyttänyt paremmalta, kun sävy on tasoittunut ja näppylät ovat olleet pienempiä ja hävinneet nopeammin. On myös mukavaa tietää, että käyttää ihollensa luonnollisia aineksia kemikaalien sijaan. Suosittelen kyllä molempia tuotteita rasvoittuvalle iholle. Hinta-laatusuhde on hyvä, sillä luulen, että molemmat tuotteet kestävät minulla helposti vielä kahdesta kolmeen kuukauteen, naamio varmaan pitempäänkin!


Kirjoittelen varmaan vielä jatkossa yhden postauksen näistä tuotteista. Kerron siinä, onko ihossani tapahtunut muutosia pitkällä aikavälillä Flow'n tuotteiden ollessa käytössä. Lisäksi on tarkoitus testata vihreä savi naamiota myös hiuspohjaan ja kirjoittaa siitäkin. Vielä en siis ole ehtinyt naamiota päänahkaani testaamaan! 

  
Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omia. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni FLOW kosmetiikka ei testaa eläimillä!
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti