perjantai 31. elokuuta 2012

Ihmeharja

Edellisen pitkähkön postauksen vastapainoksi tällä kertaa vähän lyhyempi juttu. Lyhyys tosin johtuu lähinnä siitä, että minusta tuntuu etten osaa kovin paljoa sanoa hiusharjasta. Meikeistä on paljon helpompi kirjoitella pitkään, kun voi käydä läpi kaiken väreistä ja koostumuksista hajuihin.

Minäkin sain siis lopulta tilattua itselleni ihmeharja Tangle Teezerin. Harjaa on kehuttu joka paikassa, joten olihan sitä uskottava, että se on hyvä. Tilasin harjan BeautyBaystä ja hintaa sille oli siellä n. 13,20e. Postikulut ovat ilmaiset. Tilasin ihan Tangle Teezerin perusmallin. Lisäksi on olemassa ainakin matkamalleja ja lapsille (kai?) suunnattuja kukan muotoisia Teezereita. Väriksi valitsin violetin ja glitterisen Disco Purplen, vaikka pinkki tai perus mustakin olisivat olleet kivoja. Lisäksi tarjolla taitaa olla sininen ja oranssi vaihtoehto. Harjaa myydään nykyisin monissa kampaamoissa Suomessakin, mutta itse en jaksanut alkaa etsimään jälleenmyyjiä vaan tilasin suosiolla netistä.




Harja lienee jo lähes kaikille ainakin jollain tapaa tuttu, mutta tiedoksi nyt vielä, että kyseessä on varreton, muovinen harja, jossa on myös muoviset piikit. Piikit ovat suht harvat ja niitä on kahden pituisia, molemmat pituudet kuitenkin melko lyhyitä. Tangle Teezer eroaa muista harjoista ulkonäön lisäksi siinä, että sen pitäisi olla huomattavasti hellävaraisempi hiuksille kuin perinteisten harjojen.

Harjaa suositellaa usein takkuuntuville hiuksille, mutta itse halusin sen koska harjaan hiukseni usein märkinä. Tähän asti olen käyttänyt harvapiikkistä selvittelykampaa märille hiuksille, mutta nyt olen käyttänyt TT:iä. Kyllähan harja hyvin toimiikin. Minulla ei siis ole muutenkaan kovin takkuuntuvat hiukset, mutta huomaan kyllä eron harjatessa märkiä hiuksia. Hiukset voi harjata suoraan läpi ja harja ei tartu matkan varrella käytännössä lainkaan takkuihin. Harja ei myöskään venytä märkää hiusta.

Kuivanakin harjatessa hiukset voi vain nopeasti harjailla läpi koko pituudelta. Hiukset ovat harjaamisen jälkeen melko sileän ja kiiltävän näköiset. Ainakaan tähän mennessä harja ei myöskään ole tehnyt hiuksistani sähköisiä. Talvi on sitten varmaan vielä parempi testi sähköisyyden osalta. Plussana pitäisin vielä sitä, että harja tuntuu levittävän hiuksiin jätettävän hoitoaineen tasaisesti hiuksiin ja kokonaan muovinen harja on helppo pitää puhtaana. Muovipiikit ovat myös ihan mukavan tuntuiset päänahkaa vasten.




Suosittelen kyllä Tangle Teezeriä jos on yhtään pitempää hiusta päässään. Itselleni tärkeintä on ehdottomasti se, että harja ei venytä markää hiusta ja että harja on helppo puhdistaa. En ole vielä huomannut mitään valtavaa hiusten kunnon parantumista, mutta harjaan kyllä jää selvästi vähemmän hiuksia kuin tavalliseen harjaan. TT ei herätä minussa mitään suuria intohimoja, mutta hinta- laatusuhde on hyvä ja uskon kyllä, että harja on hellävaraisempi hiuksilleni. Ainoa miinus harjassa on ehkä se, että lyhyiden piikkien vuoksi harjalla ei pääse läpi kovin paksuista hiuskerroksista, mutta hiukset voi onneksi harjata osissa :)

2 kommenttia :

 1. Mulla on tuo ollu varmaan kaks vuotta jo ostoslistalla, jostain syystä en vaan ole saanut aikaiseksi tilata mistään.
  Meijän tytöillä on supertakkuset hiukset aina, niihin varmaan toimis ihan loistavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mullaki ehti olla aika kauan toi vaan ostoslistalla odottelemassa...
   Tilaa ny ihmeessä nii ei tarvi ipanoitten hiusten kanssa tapella :) Ei noi tuolla BeautyBayssa kovin kalliitakaan oo ja tulevat aika nopeesti.

   Poista