tiistai 27. marraskuuta 2012

Ei ehkä se oikea, mutta ihan hyvä kuitenkin...

Tässä lopultakin vähän iloisempaa lukemista blogiini. Olen varsinainen meikinpohjustajien suurkuluttaja ja etsin jatkuvasti sitä oikeaa pohjustajien suhteen. Ostin jo muutama kuukausi sitten Lumenen  Beauty Base Matifying and Retexturizing Primer -pohjustajan. Kuten nimikin kertoo tuotteen on tarkoitus tasoittaa ihoa ja pitää se mattapintaisena. Alla vielä tuotteen kuvaus suoraan Lumenen sivuilta kopioituna.

 Kiiltävän ihon pelastus! Lumene Beauty Base Meikin Pohjustusvoide tekee ihon pinnasta silkkisen ja auttaa pitämään rasvoittuvan ihon kiillon kurissa. Lumene Beauty Base Meikin Pohjustusvoide on täydellinen tuote rasvoittuvalle ja sekaiholle, saa ihohuokoset näyttämään pienemmiltä sekä auttaa ihoa pysymään mattapintaisena koko päivän. Meikin Pohjustusvoide antaa huolitellun ilmeen myös niille, jotka eivät halua käyttää muuta meikkiä. Tuotteessa uusi, raikas tuoksu.
Itse kaipaan pohjustustuotteilta juurikin noita kahta asiaa, joita Lumene tälle tuotteelle lupaa. Ihoni on rasvoittuva, joten haluan pohjustajan auttavan meikin pysymisessä ja kiillon kurissa pitämisessä. Lisäksi ihoni on epätasainen ja erityisesti poskipäillä ja nenässä ihohuokoseni ovat laajentuneet, joten pohjustaja saisi tasoittaakin ihoa. 

Koostumus Lumenen pohjustajassa on melko paksu ja silikonisen tuntuinen. Pohjustaja kuitenkin levittyy ihan hyvin iholle ja imeytyy siihen hetkessä sekä tuntuu samettiselta. Tuote on väriltään vaaleaa ja läpinäkymätöntä, iholla tuotetta ei tietenkään näe. Yksinään en huomaa tuotteen erityisesti tasoittavan ihoa, mutta iho on kuitenkin kiilloton. Tuoksu tuotteessa on mieto ja mielestäni ihan miellyttävä, joskaan ei mitenkään erityisen hyvä. Pakkaus on ihan perustuubi kierrekorkilla.


Pohjustaja on tuollaista valkoista paksuhkoa tahnaa.


Parilla ensimmäisellä kokeilukerralla inhosin Lumenen pohjustajaa. Naama kyllä pysyi kiillottomana, mutta meikkivoide (kokeilin sekä Dr. Jartin BB -voiteen että Grimasin Creme Make-Upin kanssa) näytti pohjustajan päällä kamalalta ja jotenkin kasautui kaikkiin ihohuokosiin. Koska minunkin rasvoittuva iho tuntui suorastaan kuivalta pohjustajan kanssa, tajusin onneksi kokeilla pohjustajaa siten, että laitan kosteusvoiteen iholleni. Yleensä en siis ainakaan BB -voiteen kanssa tarvitse erillistä kosteusvoidetta. Tämä kuitenkin ratkaisi ongelman pohjustajan kanssa, eikä meikki ole enää kasaantunut huokosiin. Pysyvyys ehkä kärsii aavistuksen, kun joudun laittamaan BB -voiteen kanssa kosteusvoidetta, mutta normipäivän meikki kyllä kestää ihan hyvin. Minulla ei ole käytössä kivipuuteria eikä minulla siis ole tapana puuteroida meikkiä pitkin päivää. Vain erikoispitkinä päivinä saatan painella kasvoistani enimmän rasvan kasvopaperilla ja puuteroida uudelleen irtopuuterilla.

Verrattuna muihin kokeilemiini pohjustajiin Lumenen Matifying and Retexturizing -pohjustaja pärjää ihan hyvin. Kosteusvoiteen kanssa jälki on ihan hyvä ja pysyvyys on kyllä sieltä parhaimmasta päästä. Huonointa pohjustajassa on se, että minun pitää tosiaan muistaa laittaa kosteusvoidekin, vaikka olin jo tottunut BB -voiteen kanssa olemaan päivisin ilmankin. Itse pidän ehkä myös aavistuksen enemmän siitä lopputuloksesta, jonka saan Goshin pohjustajan kanssa. Kasvot ovat jotenkin vielä tasaisemman ja hehkuvamman näköiset, vaikka ei lopputulos Lumenellakaan huono ole. Lumene on lisäksi vähän halvempi ja helpommin saatavilla minulle, sillä Oulussahan ei ole Sokosta, joka Goshia myy.

Voin hyvinkin ostaa Lumenen Beauty Base Matifying and Retexturizing Primeria uudelleenkin. Todennäköisesti tulen hankkimaan tämän aina silloin kun en saa Goshia hankittua tai raski ostaa. Normaalisti Lumenen pohjustajalla taitaa olla hintaa noin 13e/25ml, mutta tämä on aika usein tarjouksessakin, ja itse taisin maksaa tästä noin 8-9e. Ihan mukava tuote siis kyseessä ja suosittelen, jos kaipaa tosiaan kunnolla mattaa ihon pintaa. Kannattaa muistaa kuitenkin se hyvä kosteutus tämän tuotteen alle!

Jos joku haluaa tietää, mitä pohjustaja sisältää niin hihkaiskaa kommentteihin. Yritin kuvata INCIä, mutta ei se onnistunut Oulun valo-olosuhteissa. Lumenen sivuillakaan ei sisälmyksiä näkynyt, enkä jaksanut niitä nyt alkaa itse purkin kyljestä kirjoittamaan...


Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omia, en saa mitään hyvitystä postauksen linkin käytöstä. Tietääkseni Lumene ei käytä eläinkokeita!

6 kommenttia :

 1. Mulla on tästä samanlaisia tuntemuksia.
  Ei ihan se oikea mutta ihan kelpoisaa.
  Ja tarjoushinnaltaan kukkarolle sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tarjouksesta kun ostaa niin on jo oikein hyvä hinta-laatusuhde :)

   Poista
 2. Voiko tätä laittaa silmän alaluomille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos silmänaluset ei oo kuivat ja tuntuu, että iho kestää, niin varmaan voi ihan hyvin laittaa alaluomillekin. Itselläni on sen verran kuivat silmänaluset, että en laittais tätä sinne. Silmäluomille on tietenkin niitä omiakin pohjustajia, jos tuntuu, että sellaisen tarvii :)

   Poista
  2. Mä just oon etsiny sellasta pohjustusvoidetta mitä vois käyttää alaluomille.... Mikähän olis hyvää ja halpaa sellasta, mikä peittäis alaluomen juontee

   Poista
  3. En oo itse alaluomelle käyttänyt pohjustusta juonteitten peittoon, niin en oikein osaa sanoa. Muistelen, että Goshilla olis kuitenkin tuohon tarkoitukseen suunnattu pohjustaja ainakin ollut valikoimissa. Jos on Sokos lähistöllä, niin kannattaa käydä Goshin hylly katsomassa tai sitten yrittää kaivaa googlella muita tuotteita.

   Poista