maanantai 28. lokakuuta 2013

Taas huonoja uutisia

Stila on yksi merkeistä johon olen pikkuhiljaa tutustunut ja heidän ripsiväristään tuli jopa suosikkini, vaikkei sekään täydellinen ole. Nyt näyttää, että Stila ei enää olekaan eläinkokeeton ja minulla alkaa uuden suosikkiripsarin etsintä. Ilmeisesti Stila on suuntaamassa Kiinan markkinoille ja Kiinahan edelleen vaatii kosmetiikan testaamista eläimillä.

Lisää aiheesta voi lukea esimerkiksi Phyrran postauksesta täältä.

Harmittaa kovasti, sillä Stila on nuorekas ja laadukas merkki, johon olisin halunnut tutustua enemmänkin. Se on lisäksi suhteellisen helposti saatavilla, vaikka sitä ei Suomessa myydäkään. Hinnatkaan eivät ole pahimmasta päästä. 
Ikävää on myös se, että tutkimuksen ja lainsäädännön edetessä odotettavissa pitäisi ennemminkin olla, että useammasta merkistä tulee eläinkokeeton, mutta silti näyttää, että monet merkit edelleen muuttuvatkin eläimillä testaaviksi. Toivottavasti suunta kuitenkin saadaan muuttamaan. Kiinassahan on jo suunnitelmia lopettaa vaatimus eläinkokeista.

Huomenna taas iloisempiin aiheisiin!

Briefly in English: Sadly it seems that Stila is no longer cruelty free. You can read more about this for example at Phyrra. Their Stay All Day mascara is my current favourite, but now I'll start looking for a new one. I was looking forward to trying more Stila products, so this is a big disappoinment for me.

6 kommenttia :

 1. Just kun mietin testata tätä kehuttua ripsaria... Nyt jätän suosiolla väliin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, minä juuri eilen ihailin kiinnostavan kuuloisia Stilan uusia huulikiiltoja, mutta jää nekin testaamatta. Ei kyllä anna hyvää kuvaa merkistä mennä tähän suuntaan.

   Poista
 2. Pöh, onpas typerää taas. Kiitos tiedosta, eipähän tule sorruttua kyseisen merkin tuotteisiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä. Onneksi amerikkalaiset eläinkokeettomat bloggaajat olivat heti ajantasalla tästä muutoksesta ja heidän kauttaan kuulin itsekin tästä.

   Poista
 3. Onpa hyvä että kirjoitit tästä! Siis minä en edes tiennyt tuota että Kiina vaatii eläinkokeita siellä myytäviin tuotteisiin, ihan järkyttävää! Minulla on Stilalta vain yksi sivellin, mikä on kyllä ollut huippulaadukas (kestänyt paremmin kuin nuo muutamat MACin siveltimeni).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo Kiinan vaatimus tosiaan aika järkyttävä ja iso syy siihen miksi niin monia merkkejä vielä ylipäätään testataan eläimillä :( Muistaakseni Kiinassa saa Hongkongin alueella myydä testaamatontakin kosmetiikkaa, mutta muualla Kiinassa ei.

   Poista