keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Öljyä öljyiselle iholle?

Mistä tämä lokakuu jo tuli? Tuntuu, että viime joulusta ei ole kuin hetki aikaa ja kohta alkaa jo tämän vuoden joulusesonki...No palataan sitten blogissakin viime talveen siinä mielessä, että tämä tuote on ollut käytössäni jo viime helmikuusta ja jostain syystä kirjoittaminen on venynyt näin pitkään. No, olenpahan ainakin saanut testata sitä kunnolla!

Kyseessä on varsinainen monitoimituote, arganöljy, jota tosin itse käytän lähinnä kasvoille. Olen käyttänyt Athena'sin l'Erboristica -linjan öljyä, jota olen ostanut Anttilasta. Ostin juuri hetki sitten uuden pullon ja nyt Athena'sin tuotteita ei löytynyt Anttilasta hyllystä, mutta tätä oli vielä varastossa, mistä myyjä haki sen minulle. Toivottavasti merkki ei ole poistumassa Anttilan valikoimista, mutta jos näin on, niin arganöljyä on kuitenkin helposti saatavilla muilta merkeiltä eri luontaistuotteita myyvistä liikkeistä. IHerbistä löytyy myös eri merkkien öljyjä.
Arganöljyä voi käyttää iholle suoraan, kasvovoiteeseen sekoitettuna, kylpyvedessä tai vaikka kuiville käsille, kynsille ja kynsinauhoille. Itse käytän öljyä yövoiteeseen sekoitettuna ja muutama tippa riittää. Öljyn luvataan auttavan ihon kosteutuksessa, se ehkäisee ikääntymisen merkkejä. Se taistelee vapaita radikaaleja vastaan, auttaa kollageenin tuotannossa ja rauhoittaa ihoa. Yleisesti sanottuna sen siis pitäisi olla kaikinpuolin loistava ihoa ravitseva ja hoitava öljy. Argan sopii niin kuivalle kuin rasvaisellekin iholle, eikä sen pitäisi tukkia akneen taipuvaistakaan ihoa. Minullahan on rasvoittuva sekaiho ja minulle arganöljy ei tosiaan ole aiheuttanut mitään näppylöitä. 
Athena'sin arganöljyssä on käytetty hajustetta ja se tuoksuu melko voimakkaan parfyymiselle. Minua tuoksu ei haittaa, sillä yövoiteeseen sekoitettuna en sitä haista. Hajua pelkäävien kannattaa kuitenkin ehkä kokeilla jotain hajustamatonta öljyä. Öljy on hieman sameaa, mutta väritöntä. Koostumukseltaan öljy on melko kevyttä, ei mitään oliiviöljyn tyyppistä paksua tavaraa. Öljy myös imeytyy ihoon helposti, joko kasvovoiteeseen sekoitettuna tai yksinäänkin. Yksin käytettynä öljyn imeytyminen vienee kuitenkin hetken pitempään. Minun käytössäni Athena'sin 50ml pullo kestää yli puoli vuotta ja sen hinta on alle 18€.

Isoin kysymys lienee tietenkin, onko arganöljy sitten tehnyt jotain iholleni, ja voin vastata helposti, että on. Ihoni hoidossa on nykyisin kolme tärkeää elementtiä, joilla olen saanut ihoni huomattavasti parempaan kuntoon kuin mitä se oli esimerkiksi blogin alkuaikoina. Yksi elementeistä on arganöljy (muut ovat kuorinta ja kunnon kosteutus varsinkin yöksi). 
Koen, että öljy auttaa ihoani pysymään puhtaampana ja se myös tekee ihosta tasaisemman, kirkkaamman ja yleisesti elävämmän näköisen. Huomaan eron ihossani, jos jostain syystä jätän parikin iltaa öljyn välistä. Kuvatodisteita en ihostani tähän ottanut, sillä ero ihon kirkkaudessa ja elävyydessä ei ainakaan minun kamerallani välity. 
Ikääntymisen merkkejä ihossani ei vielä varsinaisesti ole, joten en voi sanoa varmasti auttaako arganöljy niiden hoitoon. Uskon kuitenkin arganiin sen verran, että luulen sen kyllä ainakin hidastavan ikääntymisen merkkejä. Mikään kotona käytettävä tuotehan ei taio ryppyjä pois, mutta kunnon hoidolla ja kosteutuksella ne voi saada näyttämään pienemmiltä ja minusta tuntuu, että arganöljyn käyttö on vähän parantanut silmieni alla majailevien juonteiden ulkonäköä, vaikka ne eivät onneksi vielä kovin pahat olleetkaan.
Ihoni ei edelleenkään ole täydellinen, se on edelleen rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuvainen. Kuitenkin näppylät ovat huomattavasti vähentyneet ja ihoni näyttää terveemmältä. Enimmäkseen nykyisin tulevat näppylät ovatkin hormoneista johtuvia ja niille ei oikein ulkoisesti käytettävät tuotteet auta.


Öljyä kädelläni, jos sitä nyt edes näkee...

Suosittelen arganöljyä ihon hoitoon kaikille. Se tosiaan sopii niin kuivalle kuin rasvoittuvalle iholle ja sen hoito-ominaisuudet ovat sellaiset, joita jokainen iho tarvitsee. Itse aion jatkossakin käyttää öljyä iholleni päivittäin ja toivottavasti ihoni pysyy nuorekkaana vielä pitkään!

Briefly in English: I've been using argan oil in my skin care since last February and i love it. Argan oil can be used on your face directly or mixed with your moisturiser, in your bathwater or to your hands, nails and cuticles. I use a few drops every night mixed to my night cream. The one i've been using is from l'Erboristica Di Athena's, but there are several other brands selling argan oil too. On my oily/combination skin argan oil helps to keep it pure and keeps my skin looking more radiant and alive. Argan also prevents signs of aging and helps maintaining skin elasticity. Argan oil is suitable for all skin types and i think everyone should give it a go!

Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omiani. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni Athena's ei testaa eläimillä! 
I bought this product myself and there's no affiliate links in this post. As far as i know Athena's is cruelty-free!

6 kommenttia :

 1. Hajustamaton argan-öljy tuoksuu aika voimakkaalle sekin, joten tuollainen hajustettu versio voi olla hyväkin vaihtoehto. :) Itselläni on Born to Bion öljyä, jonka huomasin viime talvena aivan mahtavaksi kasvojen iholle. Käytin yhdessä hyaluronihapposeerumin kanssa, eikä iho hilseillyt koko talven aikana juurikaan (mitä se yleensä on aina jonkin verran tehnyt). Pysyy siis mukana talvi-ihonhoitoarsenaalissa jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa tuoksua, mutta luulen, että se hajustamaton on silti parempi vaihtoehto joillekin. Tuo nimittäin tuoksuu tosi voimakkaan parfyymiselle, melkein jollekin miesten partavedelle aluksi ennen ku siihen tottui :D
   Mulla tuo tulee pysymään ihan ympärivuotisessa käytössä, mutta vaan öisin. Oon itsekin miettinyt pitäiskö kokeilla jotain hyaluronihapposeerumia, vaikka mulla ei kuiva iho olekaan, niin ei se varmaan ainakaan talvella ja yöksi ois liikaa.

   Poista
 2. Ihana tuo pakkaus, jo se houkuttaa ostamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tuollainen kivan vanhanaikaisen näköinen kyllä :)

   Poista
 3. Minulle arganin "tuoksu" tuli todella suurena yllätyksenä. Suoraan sanottuna tuoksusta ei tässä tapauksessa voida puhua vaan hajusta. Mieleen tulee enemmänkin kamelit ja Marokko ja jotain ulosteen tapaista lisäksi! :D Mutta olen kuitenkin rohkaissut mieleni ja laittanut argan öljyä kasvoilleni iltaisin hyvin lopputuloksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että argan toimii :)
   Mulla on edelleen tämä sama merkki käytössä ja tämä ei tosiaan arganille haise vaan on hajustettu ja haju on vaan voimakkaan parfyyminen/partavesimäinen. Onneksi itse oon jo tottunut tän voimakkaaseen hajuun.

   Poista