sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Luonnonkosmetiikkaviikko: Loppuyhteenveto

Halusin vielä tämän luonnonkosmetiikkaan keskittyneen viikon lopuksi sanoa muutaman sanan omasta suhteestani luonnonkosmetiikkaan. Kuvituksena muutama luonnonkosmetiikan tuote, josta on tulossa juttua blogiin. Luonnonkosmetiikkaviikon päättyminen ei siis tarkoita, että luonnonkosmetiikkaa ei tultaisi täällä enää näkemään!

Varsinkin viime vuoden aikana aloin käyttämään enemmän luonnonkosmetiikkaa. Minulle tuotteen tärkein ominaisuus ei kuitenkaan ole se, onko se luonnonkosmetiikkaa vai synteettistä, vaan tärkeintä on aina tuotteen sopivuus ja toimivuus juuri minulle. Luonnollisuus tuotteessa on siis minulle plussaa, mutta ei ratkaisevin tekijä. 
Erityisesti olen käyttänyt, ja ihastunut, luonnonkosmetiikan tuotteisiin ihonhoidossa. Meikkejä olen kokeillut vielä hyvin vähän. Tarkoituksena on kuitenkin kokeilla enemmän meikkejäkin ja varsinkin värikosmetiikkaa. Esimerkiksi edullinen Benecos ja vähän hinnakkaampi Zuii kiinnostavat.


Madaran ja Noora Shinglerin yhteistyö -DD

Ihonhoidossa olen todennut luonnonkosmetiikan toimivaksi itselleni. Olen huomannut, että luonnon kasviöljyt kostettavat ihoani tehokkaimmin ja ihon puhdistuskin hoituu tehokkaasti, mutta hellästi luonnollisilla tuotteilla. Varsinkin rutikuivat sääreni ovat hyötyneet vartalovoiteesta, jossa on hyviä luonnollisia kosteuttajia.
Tällä hetkellä käytän sekä päivä- että yövoiteena luonnollista tuotetta. Silmänympärysvoiteena on aiemmin viikolla arvostelemani JOIKin voide ja hiukset pesen niin ikään tällä viikolla postauksen aiheena olleella Ma Provencen palashampoolla. Vartalovoiteena taas on luomuaineksia sisältävä, mutta ei kuitenkaan täysin luonnonkosmetiikka edustava Greenscapen vartalovoide. Ihonpuhdistuksesta taas vastaa manteliöljy ja Madaran kasvosaippua. Arganöljystä ihonhoidossani olenkin kirjoitellut jo aiemmin.


Madaran "My Little Pony" -kasvosaippua.

Pystyisinkö luopumaan kokonaan synteettisestä kosmetiikasta? Rehellisesti sanottuna en. Varsinkin jotkut meikkituotteet tuottavat vaikeuksia jo "tavallisen", synteettisen kosmetiikan joukosta ja en näe, että löytäisin sopivia luonnonkosmetiikasta. Tarvitsen esimerksi ainakin talvisin ehdottomasti vedenkestävän ripsivärin, joita ei juuri taida luonnonkosmetiikkamerkeillä olla tarjolla. Rasvoittuvat luomeni aiheuttavat toisen ongelman ja toimivan luomivärinpohjustajan ja tarpeeksi pysyvän rajausvärin löytäminen olisi varmaan vähintäänkin ongelmallista ellei jopa mahdotonta. 
Luomivärejä minulla on vaikka loppuelämän tarpeisiin, enkä niistä luopuisi siirtyäkseni luonnonkosmetiikan tuotteisiin. Kuitenkin mielelläni kokeilisin myös luonnonkosmetiikan luomivärejä, sillä luomivärejähän ei koskaan voi olla liikaa ;) Myöskään huulimeikkejä en juuri nyt tarvitsisi lisää, mutta ajatus luonnollisesta kiillosta tai punasta kyllä kiinnostaa, sillä huulilta tuotetta tulee väkisinkin nieltyäkin. Minullahan onkin nyt Zaon huulikiilto*, mutta puniakin olisi mukava kokeilla, samoin kuin värikkäämpiä kiiltojakin. 
Ihonhoidossa toisaalta voisin yhtä tuotetta lukuunottamatta käyttää hyvinkin vain luonnonkosmetiikkaa. Paula's Choicen BHA -kuorinnasta en kuitenkaan halua luopua, joten 100% luonnolliseen en siirtyne ainakaan lähivuosina ihonhoidossakaan. 


Paris Exclusiven päivävoide*

Lopuksi vielä eläinkokeista ja luonnonkosmetiikasta. Minähän yritän ostaa ja käyttää vain eläimillä testaamatonta kosmetiikkaa ja se meneekin hyvin käsikädessä luonnonkosmetiikan kanssa. Käsittääkseni ainakin jotkut sertifikaatitkin vaativat eläinkokeettomuuden. Kuitenkaan kaikki luonnonkosmetiikkakaan ei ole eläinkokeetonta, ei ainakaan, jos mennään omistajayhtiöiden tasolle. Itse välttelen sellaisiakin eläinkokeettomia merkkejä, joiden emoyhtiö testaa eläimillä. Luonnonkosmetiikan parista kuitenkin löytää helposti eläinkokeetonta kosmetiikkaa ja tämä on yksi syistä, miksi olen alkanut kiinnostua luonnonkosmetiikasta yhä enemmän.

Luonnonkosmetiikan teemaviikkoa oli hauska tehdä ja voisin tehdä samanlaisen toistekin, jos vain sattuu sopivasti tuotteita samaan aikaan arvosteltavaksi. Toivottavasti luonnonkosmetiikkaviikkoa oli hauska seuratakin ja ehdotuksia muistakin teemaviikoista saa kertoa! Kommenteissa olisi mukava kuulla teidän lukijoiden suhteesta luonnonkosmetiikkaan ja tuotesuosikitkin saa paljastaa!


Briefly in English: For a closure to the natural cosmetics week I wanted to say a few words about my relation to natural cosmetics. The pictures are of natural cosmetics products that I will be reviewing later!
During last year I became more and more interested in natural cosmetics. For a part this is due to the fact that most natural cosmetics brands are cruelty free. However, I have also noticed that natural oils work very well for me in skincare. They moisturize my skin efficiently. Natural products also clean my skin properly, but still gently. I'm currently using a good amount of natural products in my skincare. I still need to get more acquianted with natural cosmetics make up.
I don't think I could ever start using only natural cosmetics. There are some especially diffucult products for me that I don't think I can replace with natural products. For example I need a waterproof mascara. I also have very difficult, oily eyelids and finding an eyeshadow primer and eyeliner from natural cosmetics would probably be impossible.
To me, using only natural ingredients in a product is not the most important thing, but it's a definite plus. I hope I will be using more natural cosmetic products in the future. I hope You enjoyed this naturally themed week!

*saatu testiin blogin kautta/provided for reviewing by importer

6 kommenttia :

 1. Luonnonkosmetiikan huono puoli on noissa meikeissä minusta myös rajalliset värivalikoimat.. No okei esim. Zuiilla ja Coleur Caramelillä riittää luomivärejä, mutta tässä mietin, että jos pitäisi esim. metsästää sopiva kulmakynä, oikean sävyinen ja koostumuksinen, niin kyllä se voisi aika työn takana olla. Vedenkestävän ripsarin tarvitsen minäkin. En käytä sitä mielelläni, mutta sadepäivinä on vaan pakko. Ja esim. Benecosin ripsari levähti täysin silmänalusille hellan ääressä hääriessäni vesihöyryn vaikutuksesta..

  Ihon- ja hiustenhoidossa mun on helppo valita luonnonkosmetiikkaa, tietty välillä tulee ostettua muutakin. Hiusten muotoilutuotteilla tietty on rajoitteensa luonnonkosmetiikkapuolella, ekokampaajakin sanoi, että on niillä aika haasteellista tehdä paljon pitoa vaativia kampauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en oo niin perehtynyt luonnonkosmetiikan meikkikynniin, niin en tiedä miten sieltä lopulta ees mitäkin löytyy. Tosin Zaolla oli ksi meikkikynä, joka ois voinut olla mulle just sopiva kulmakynäksi.
   Nuo hiustenmuotoilutuotteet on muuten tosiaan kans vaikeat luonnonkosmetiikassa. Mulla on tällä hetkellä yksi muotoilutuotekin ja en ainakaan vielä oo sen kans kovin sinuiksi päässyt. Se ei vaan tee juuri mitään mun hiuksille. Mää tosin käytän niin vähän muotoilutuotteita kun en hiuksiani osaa laittaa, niin sinänsä tuo ei ole mulle mikään valtava ongelma :)

   Poista
  2. Couleur Caramelilla ainakin on suht laaja valikoima meikkikyniä, samoin Dr Hauschkalta niitä löytyy. Olen muutamia kokeillut - ja ihan yhtä hyvin/huonosti pysyvät kuin normikosmetiikan sisarensakin. Minulla on siis ongelmia rajauksien pysyvyyden kanssa, mutta tykkään kuitenkin käyttää kyniä.

   Luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni en haluakaan enää käyttää muita tuotteita. Jännä sinänsä, monet nuoret naiset ovat erittäin tarkkoja syömisistään, mutta eivät välitä pätkääkään siitä, mitä iholleen, silmilleen tai huulilleen levittävät.

   Poista
  3. Mulla ei valitettavasti pysy rajauksissa kynät oikeastaan ollenkaan. Ainoa, joka on pysynyt hyvin on Too Facedin vedenkestävä kajali, mutta sekään ei oo mitenkään 100% pitävä. Kulmakynänä taas ongelma voi olla koostumus muuten kuin pysyvyyden kannalta, itse tykkään aika kovista kulmakynistä. Mutta aivan varmasti luonnonkosmetiikan puolelta löytyy ihan yhtälailla hyviä ja huonoja tuotteita kuin synteettisestäkin. Mulla silmämeikeissä vaan on tosiaan se ongelma, että tarvin vedenkestäviä tuotteita, joita ei yleensä luonnonkosmetiikassa tehdä.

   Tuo on ihan totta, että monet ei kauheasti mieti mitä ihollensa laittavat, vaikka saattavat seurata syömisiään tarkasti. Sinänsä asiat tosin ei oo vertailukelpoisia, että kosmetiikka ei iholta imeydy elimistöön toisin kuin syödyt aineet voivat imeytyä. Mutta tottakai kannattaa vähän miettiä mitä ihollekin haluaa!

   Poista
 2. Mä oon yrittäny vähän luonnonkosmetiikan puoleen siirtyä just ton eläinkokeettomuuden takia. Se sertifikaatti yleensä kertoo heti, että nyt on kyseessä eläinkokeeton tuote. Toinen mahtava puoli on silikoonittomuus. Mulla ei iho kestä just ollenkaan silikonia ja reagoi niihin (tai ainakin joihinkin niistä) kukkimalla. Ja nyt ei puhuta vaan naamasta, vaan yksi voide sai kerran sääretkin kukkimaan. Toki ns. vihreyskin on mukava asia :) Teemaviikoiksi voisi olla ihan kiva ajatus esim. joku yksi merkki, ja sitten siltä tuotteita viikon mittaan :) tykkäsin kovasti luonnonkosmetiikkaviikosta ja lukisin toisenkin samanlaisen vielä joskus tosi mielellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tästä viikosta on tykättykin :)

   Tuo silikonittomuus on varmasti monelle plussaa. Mulle se ei aiheuta ongelmia ja oikeastaan tarvin ainakin meikipohjustajaan silikonia. Eläinkokeettomuus on ihan ehdoton plussa luonnonkosmetiikassa!

   Poista