perjantai 10. tammikuuta 2014

Luonnonkosmetiikkaviikko: Zao Compact Foundation

Pitäähän luonnonkosmetiikan teemaviikolle saada yksi meikkituotekin! Olen jo lupaillut arvostelua loistavasta luonnonkosmetiikan meikkivoiteesta ja nyt se tulee. Yleinen mielipiteeni tuotteesta lienee jo tiedossa, sillä valitsin tämän meikkipohjan vuoden 2013 tuotesuosikkieni joukkoon.
Sain Zao MakeUpin Compact Foundationin testiin maahantuojalta vierraillessani Kauneudella kauneushoitolassa syksyllä. Huomioni kiinnittyi nimenomaan tähän meikkipohjaan, kun kuulin sitä kuvattavan sanoilla "tämä ei tarvitse puuteria päälleen". Rasvoittuvan puoleisen ihon omaavana kiinnostuin heti. Zaolla on tämän kiinteän meikkivoiteen lisäksi valikoimassa irtonainen mineraalipuuteripohja sekä nestemäinen meikkivoide. Kaikki Zaon tuotteet (kynsilakkoja lukuunottamatta) ovat 100% luonnollisia ja niillä on mm. Ecocert -setrtifikaatti. Kaikki tuotteet ovat myös eläinkokeettomia.Zaon Compact Foundationia kokeiltiin paikanpäällä kasvoilleni ja sain näin heti oikean sävyn mukaani ja pääsin jo näkemään voiteen tekemää jälkeä. Värivalikoima ei ole kovin suuri, mutta minulle löytyi heti oikea sävy, joka on vaalein punapohjainen sävy, 732 Rose petal. Valikoimassa oli mielestäni myös neutraalimpi/keltaisempi vaalea pohja. Ihan kalpeimmille ei välttämättä näistä kiinteistä meikkipohjista löydy sopivaa, mutta hyvin vaaleille kuitenkin. Itse olen yleensä meikkisarjojen vaalein tai toiseksi vaalein.
Tämä Zaon pohja on täysin kasvojeni sävyyn sopiva. Kaulani on aina asteen tai puolikkaan vaalempi ja monet meikkipohjani ovat siksi vaaleampia kuin tämä, mutta Zaon voide on niin samaa sävyä kasvojeni kanssa ja sulautuu niin hyvin ihoon, että se ei tee rajaa kasvojen ja kaulan välille ja näyttää hyvin luonnolliselta.

Lupasin kertoa vielä lisää Zaon pakkauksista, joten hypätään hetkeksi niihin, ennen kuin jatketaan voiteen tärkeimmistä ominaisuuksista. Pakkauksissa siis käytetään bambua ja monet ovat uudelleenkäytettäviä. Bambu on ekologinen vaihtoehto, koska se kasvaa uskomattoman nopeaa vauhtia ja paikoin jopa ongelmaksi asti. Pakkauksen lisäksi itse tuotteessakin on käytetty bambua. Bambuhan olikin Zaon erikoisuus, kuten mainitsin jo sarjaa esittelevässä postauksessa täällä.
Compact Foundation on pyöreässä, litteässä kompaktissa, ja samaan kompaktiin voi myöhemmin hankkia uuden meikkipohjan tai vaikkapa poskipunan, jotka myydään samankokoisissa pakkauksissa. Perinteisen pahvisen kuoren sijaan Zaon tuotteet myydään kauniissa ja persoonallisissa kangaspussukoissa. Pussukoissa kompaktit on helppo säilyttää siistinä, jotta pakkausta on mukava kierrättää käytössä pitempäänkin. Kangaspussiin kiinnitetystä lapusta näkee heti värikoodin perusteella minkätyyppinen tuote on kyseessä ja siinä on kerrottu myös värisävyn numero ja muut oleelliset tiedot.
Kansi kompakteissa kiinnittyy kahdella magneetilla. Magneetit ovat kohtuu voimakkaita, mutta matkoilla voi varmuuden vuoksi pitää pakkauksen pussukassaan, jotta kansi ei karkaile. Kun tuotteen kompaktissa haluaa vaihtaa, saa pannun irroitettua pukkaamalla pohjassa olevan reiän kautta. Litteä, pyöreä pakkaus on kevyt eikä vie edes pussukan kanssa kovin isoa tilaa.


Meikkipohja turvassa myyntipakkauksessaan. Pussin sisään mahtuu myös mukana tullut meikkisieni.

Zaon Compact Foundationissa on aivan omanlaisensa koostumus. Olen kokeillut suunnilleen kaikkia mahdollisia meikkivoidetyyppejä elämäni aikana nestemäisistä, puuterisiin ja voidemaisiin (ja muistelen jotain vaahtomaistakin kokeilleeni), mutta Zaon voiteen koostumus on ihan erilainen kaikkiin verrattuna. Lieneeköhän aiemmin mainitulla bambulla jotain tekemistä erikoisen koostumuksen kanssa? Usein kiinteät voidemaiset meikkipohjat ovat vähän raskaan ja rasvaisen tuntuisia, eivätkä ne usein ole paras valinta rasvoittuvalle iholle. Zaon meikkipohja ei kuitenkaan tunnu yhtään rasvaiselta vaan levitettäessä lähes kuivalta. Se on melkein kuin puuterin ja voiteen sekoitus. Sormella voidetta kokeillessa tuntuu kyllä voidemaisuutta ja "rasvaisuuttakin". Erikoinen koostumus ei näytä iholla yhtään kuivalta ja levittyykin aivan ihmeen hyvin. En ole kokenut luonnonkosmetiikan meikkipohjien kanssa, mutta usein ongelmana tuntuu olevan silikonittomien tuotteiden huono levittyvyys. Zaon meikkipohja kuitenkin levittyy helposti ja kevyesti, eikä mielestäni tunnu iholla miltään.
Pohjan mukana tulee sieni levittämiseen, mutta itse en pitänyt pienestä ja ohuesta sienestä juurikaan, vaikka voiteen sillä saikin levitettyä. Omat suosikkini tämän levittämiseen ovatkin olleet tiheä, melko tasapäinen Real Techniquesin sivellin (jota käytetty levittämiseen alempana olevassa kuvasarjassa) ja BeautyBayn kananmunan muotoinen meikkisieni kosteana käytettynä. Myös tasapäisellä skunkkisiveltimellä levitys onnistuu, jos haluaa oikein kevyttä jälkeä. Tiheällä siveltimellä tai sienellä saa tarvittaessa enemmänkin peittoa. Sormilla en tätä meikkipohjaa yrittäisi levittää, mutta tietenkin sitäkin voi kokeilla, jos tykkää käyttää sormiaan.
Meikkipohjassa on käytetty hieman hajustetta, mutta itse en kyllä sitä haista. Haistan vain hyvin miedon vahamaisen tuoksun. Tuoksu ei ole varsinaisesti miellyttävä, mutta sitä ei oikeastaan haista kuin erikseen haistelemalla, joten en koe siitä olevan haittaakaan. Itse pidänkin eniten hajusteettomista tai hyvin miedosti hajustetuista tuotteista kasvoille ja en voi ymmärtää, miksi joihinkin kasvotuotteisiin pitää käyttää voimakasta hajustetta. Pannussa voide näyttää tummemmalta kuin mitä se on iholla, joten meikkipohjaa valitessa kannattaa tuotetta aina kokeilla iholle ennen kuin tuomitsee pohjan liian tummaksi tai valitsee itselleen yhtään mitään.


Koskematon meikkivoide! Pakkauksen reunoilla pienet magneetit, jotka pitävät kannen paikoillaan.

Meikkipohjan tärkeimmät ominaisuudet lienevät kuitenkin olevan sen tekemä jälki kasvoilla ja jäljen pysyvyys. Käsittääkseni monien luonnonkosmetiikan meikkipohjien ongelma on myös liian kevyt peittävyys. Luonnonkosmetiikka on välillä ehkä panostanut tässä mielessä liikaakin luonnollisuuteen. 
Zaon meikkipohjakin tekee hyvin luonnollista jälkeä ja sulautuu näkymättömäksi iholle, mutta on myös kerrostettavissa peittävämmäksi. Kerrostamalla Zaon Compact Foundationilla saa vähintäänkin puolipeittävän meikkipohjan ja voide ei silti näytä paksulta eikä maskimaiselta. Voide myös häivyttää mukavasti ihohuokosia. Isoimmat virheet, esimerkiksi isommat näppylät, kaipaavat vielä erillistä peiteainetta, mutta ihonsävy ja pienemmät virheet tasoittuvat hyvin. Itse en kaipaa ihoni ollessaan paremmassa kunnossa erillistä peiteainetta kuin silmien alle. Ihoni oli kuitenkin välillä huonommassa kunnossa ja pukkasi näppylöitä ja silloin käytin tämän kanssa vielä näpyille erillistä peiteainetta.


Vasemmalla paljas iho, keskellä pelkästään Zaon kiinteä meikkivoide ja oikealla valmis meikkipohja. Viimeisessä kuvassa peitevoidetta lähinnä silmien alla ja meikkipohja puuteroitu kevyesti otsasta, nenästä ja poskipäiltä.

Sitten siihen väitteeseen, että tämä ei kaipaa puuteria päälleen. Zaon Compact Foundationin jättämä jälki on samettisen mattaista, mutta luonnollista. Mistään kuivan puuterisesta mattaisuudesta ei siis ole kyse. Koostumuksen ja jäljen perusteella tekisi mieli kuvailla tätä niin, että tämä muistuttaa mineraalipuuterin jälkeä, mutta peittää paremmin eikä ole niin kuiva kuin puuterimaiset tuotteet. Olen käyttänyt pohjaa sekä ilman puuteria että puuterin kanssa ja päivästä riippuen se toimii kummallakin tavalla. Jos minulla on hyvin rauhallinen päivä, lähinnä kotona oloa, en tarvitse puuteria ja pohja pysyy kiillottamana pitkään tai jopa koko päivän. Jos taas olen paljon menossa, tai olen joutunut käyttämään enemmän peitevoidetta, on puuteri tarpeen sekä hillitsemään kiiltoa että pitämään peitevoiteen paikallaan. Minulla oikeastaan vain otsan rasvoittuvin kohta on päässyt kiiltelemään enemmässä määrin tämän Zaon pohjan kanssa, muuten kasvot ovat pysyneet koko päivän kiillottomina. 
Silloinkin, kun otsa on hikisenä päivänä alkanut jossain vaiheessa kiiltelemään, on itse pohja kuitenkin pysynyt paikoillaan. Vain sellaisilta alueilta, joista jokin on päässyt hankaamaan meikkipohjaa, se on alkanut kulua ja liikkua (minulla esim. nenä, jota olen saanut allergioitten vuoksi nyt epä-talvenakin niistää jatkuvasti). Voide ei myöskään ole kasaantunut ihohuokosiin ja peitevoiteetkin ovat pysyneet sen päälle laitettuina erittäin hyvin paikoillaan. Voin siis todeta, että Zaon Compact Foundationin pysyvyys rasvoittuvan puoleisella sekaihollani on paras kokeilemistani meikkipohjista, vaikka täysin kiillottomana tämäkään ei kasvojani kaikissa tilanteissa pidä. Erikoispysyvän ja vielä peittävämmän pohjan saa aikaan kun tämän päälle käyttää tavallisen puuterin sijaan mineraalimeikkipuuteria, mutta useimmiten en koe tätä tarpeelliseksi vaan pohja peittää tarpeeksi ja pysyy yksin tai tavallisen puuterin kanssa.


Pohjassa pieni reikä, jonka avulla meikkituotteen pannun saa pois kompaktista.

Huonoja puolia Compact Foundationista saa siis hakea. Suppeahko sävyvalikoima tietenkin voidaan laskea sellaiseksi ja saatavuuskin Suomessa on vielä aika heikko (jälleenmyyntiä tällä hetkellä Oulussa Kauneudella hoitolassa ja Oulun Edenissä). Hintaa kiinteällä meikkivoiteella on 30€/7,5g, eli ollaan mielestäni kategoriassa ei halvimmasta päästä luonnonkosmetiikkaa, mutta ei myöskään vielä läheskään kalleimpien hinnoissa. Olen käyttänyt pohjaa jo paljon ja sitä on vielä ainakin puolet jäljellä, joten voide on myös aika riittoisaa. Loppuun vielä toteamus, jonka voi katsoa suureksi kohteliaisuudeksi luonnonkosmetiikkatuotteelle: useimmiten käyttäessäni Zaon meikkipohjaa unohdan kyseessä olevan luonnonkosmetiikkaa. Tämä ei siis mitenkään häviä koostumuksessa eikä toimivuudessa synteettiselle kosmetiikalle. 

Viime vuosi oli minulle varsinainen meikkipohjien vuosi ja Zaon meikkipohja pääsi minun kaikkien aikojen meikkipohjalistan top 3:seen yhdessä Illamasqua Skin Basen ja Dr. Jartin BB:n kanssa. Aion ostaa täyttönapin tätä, kun tämä loppuu! Mikä on sinun suhteesi luonnonkosmetiikan meikkipohjiin?

Briefly in English: I received Zao MakeUp's Compact Foundation to review during fall. It already made my year 2013 top beauty products list and now it's time to review it properly. Zao Compact Foundation is 100% natural product. It has for example Ecocert sertificate and it's cruelty free.
The foundation is packed in a refillable bamboo compact and it's sold in a fabric pouch, which is both pretty and convenient. The lid of the compact has magnets keeping it closed. You can also buy different types of products for the same compact (for example blushes).
The foundation has a unique texture. It's not heavy or greasy like some compact foundations, it feels more dry. It's almost like a combination of cream and powder. It applies light and easy on the skin. My favourite tools for applying are either dense, flat brush or a Beauty Blender type make up sponge used damp.
The finish is very natural and velvety matte. It doesn't look too dry either. You can get a light coverage or build up to atleast medium coverage. The foundation doesn't look heavy even when applied thicker. It evens out skin tone and covers small imperfections, but for larger imperfections You'll need a separate concealer. You can get away not using powder with this foundation. I have oily/combination skin and I usually only get some oiliness on my forehead while using this. I don't always use powder with this, but during longer days or if You need to use a lot of concealer, it might be good idea to use some powder to set this and the concealer. I think this lasts on my skin better than any other foundation I've tried before!
The best compliment I can give this foundation is that I usually forget I'm using natural cosmetics product while I'm using this. The application and finish are equally good to it's synthetic competetors. The price for Zao's Compact Foundation is 30€/7,5g. I think the price is mid-range and fair for the quality and longevity of the product. 7,5g lasts a surprisingly long time. Only minuses for this product are that it's not sold everywhere and the shade range is quite limited.

Postauksen tuote saatu blogin kautta arvosteltavaksi. Kaikki mielipiteet tekstissä ovat omiani enkä saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä tai tämän postauksen kirjoittamisesta. Tietääkseni Zao MakeUp ei testaa eläimillä!
Product in this post was provided by importer for reviewing. All of the opinions are my own and I'm not compensated for writing this post in any way. There's no affiliate links in this post. As far as I know Zao MakeUp is cruelty free!

12 kommenttia :

 1. Upeaa jälkeä näyttäisi tekevän. Peittää sopivasti ja jättää silti luonnollisen pinnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, peittää ja tasoittaa ihoa mukavasti, mutta ei näytä paksulta maskilta :)

   Poista
 2. Ei oo kokemusta muuta ku Laveran meikkipohjasta, joka on ihan hyvä sillon ku iho on hyvässä kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei toistaiseksi oo vielä ollenkaan kokemusta Laverasta.
   Tämä Zaon pohja sopii kyllä ainakin mulle silloinkin ku iho ei oo kovin hyvässä kunnossa, mutta isoimmat näppylät kyllä kaipaa erillistä peiteainetta.

   Poista
 3. Mulla tekis mieli koittaa tuota(kin), mutta kun on tässä parin kuukauden aikana kasvanu räjähdysmäisesti tuo meikkikokoelma, että ei uskalla mennä edes katsomaan :D
  Jos mulla oma yritys joskus on, niin Zao on yks meikkivaihtoehto kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtiihän sitä kokeileen myöhemminkin, meikkivoiteet kuitenkin kuluu aika hyvin :D

   Poista
 4. Kuulostaapa hyvältä. Kiitos perusteellisesta arviosta :). Harmi, että saatavuus on noin huono, mutta ehkäpä messuilla näihin pääsee jatkossakin käsiksi.
  Logonallakin on muuten kiinteä meikkipohja, en kyllä yhtään tiedä, miten toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälleenmyynti varmasti laajenee tulevaisuudessa! Logona on mulle aika tuntematon merkki, kuullut oon, mutta en kyllä edes tiedä missä sitä myydään :)

   Poista
  2. Täällä päin (pk-seutu) ainakin on Stockalla ja Ruohonjuuressa, ja tietty noissa nettikaupoista löytyy, esim. Hyvinvoinnin tavaratalo. Luontaistuotekaupoistakin voisi löytyä.

   Poista
  3. Pitääpä tutustua! Kiitos vinkeistä :)

   Poista
 5. Tää on kyllä tosi mielenkiintoinen tuote! Hieno tuo purnukka. Tekisi hirveästi mieli kokeilla. Teit kyllä erinomaisen kattavan kuvauksen. Saattaa saada lompakko kyytiä kun nyt joku meikkipohja ensin loppuisi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin viime vuoden aikana vähän kertyi meikkipohjia...ennen mulla oli yleensä se tasan 1! Mutta suosittelen kyllä tilaisuuden tullen kokeilemaan :)

   Poista