tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kauheita kaloreita...

...onneksi vain ripsille. Kyllästyin täysin varsin nopeasti kököksi kuivahtaneeseen Maybellinen One by One -ripsariini ja lähdin katselemaan Anttilan keskusvaraston tyhjennyksistä uutta ripsiväriä. Kaikista tarjouksista huolimatta ostinkin ihan normihintaisen Max Factorin 2000 Calorie -ripsarin. Käytän vain vedenkestäviä ripsareita, joten tästäkin otin WP -version, tarjolla on lisäksi vesiliukoinen versio ja kaarevalla harjalla varustettu tapaus. Hintaa ripsarilla oli 9,95e, eli aika vähän nykyhinnoilla. Huomasin tosin myöhemmin, että saman mascaran olisi saanut 5 senttiä halvemmalla Stockalta, ja mukaan olisi tullut jokin puhdistuspyyhe kaupanpäällisenä...


Vedenkestävät kalorit sävyssä Rich Black

Parin kokeilun perusteella 2000 Calorie vaikuttaa ihan hyvältä tuotteelta. Se ei ole varissut, paakkuuntunut, eikä suoristanut ripsiäni. En nyt tiedä tuuheuttaako väri erityisesti, mutta ainakin minun ripset se erottelee hyvin. Kaikinpuolin käyttökelpoinen ripsari siis. Pidän myös siitä, että ripset eivät kuivahda täysin kankeiksi, kuten ne Maybellinella teki, mutta ripsien taivutukset pysyvät koko päivän. Poistan itse silmämeikit tällä hetkellä oliiviöljyllä, ja värin poisto vaatii vähän aikaa, mutta mielestäni Maybelline oli tätäkin vaikeampi poistettava. 


2000 Calorie ripsissä, yksi kerros


Yleensä ostan kumiharja -ripsareita, mutta tein nyt poikkeuksen, sillä tässä mascarassa on perinteisiä harjaksia. Harja on kuitenkin vähän eri mallia kuin useimmat muut. Se on pieni ja tiheä, ja harjakset ovat lyhyitä. Minulle harja toimii yllättävät hyvin, erityisesti pidän siitä, että se on pieni, joten sillä saa värin helposti myös silmäkulmien ripsiin. Harjaan myös tulee väriä sopivasti kerrallaan.
Mitään megaripsiä en saanut tälläkään tuotteella, mutta en enää sellaisia odotakaan miltään mascaralta. Omat ripseni ovat vaan niin ohuet ja lyhyet, että ei niitä kovin ihmeellisiksi saa millään. Hyvää jälkeä tällä ripsarilla kuitenkin mielestäni sai.

Valitettavasti Max Factor kuuluu merkkeihin, jotka testaavat eläimillä. Tästä syystä jättäisin mielelläni heidänkin tuotteet ostamatta. Suomesta on kuitenkin melko hankala löytää markettiripsaria, tai melkein mitään ripsaria, jota ei testata eläimillä :( Itse olen päättänyt, että pyrin jatkossa ostamaan vain tuotteita, joita ei testata eläimillä. Ostohetkellä minulla ei ollut varmaa tietoa testaako Max Factor eläimillä, mutta tarkistin sen tätä postausta varten. Maybellinen ja L'oréalin hylkäsin heti lähtökohtaisesti valintaprossessista, sillä niiden tiesin käyttävän eläinkokeita, enkä ole heidän mascaroihin ollut oikein tyytyväinenkään. Rimmelistä ja Isadorasta en muuten löytänyt tietoa eläinkokeiden suhteen, olisiko jollain asiasta tietoa!? Rimmelit eivät ole minulla toimineet, mutta mikäli Isadora ei testaa eläimilla, taidan seuraavaksi kokeilla heidän ripsareitaan.Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omia. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Valitettavasti Max Factor testaa tietojeni mukaan eläimillä!

7 kommenttia :

 1. http://www1.isadora.com/?id=3782 ei eläinkokeita ;);) itelläni on isadoran big bolg mascara ja siitä on tullut luottoripsarini ;) vaikka harja on tosi iso verrattuna "normaaleihin", ripsistä ei tuu kökköiset, jos muistaa laittaa ripsaria kohtuudella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Pitääpä seuraavaksi kokeilla jotain Isadoran ripsaria :)

   Poista
 2. Isadoran "Big Bold" on ihan kelpo kamaa, varsinkin kun ei odota saaavansa jumalattomia räpsyttimiä omistaan, kuten mainokset lupaavat aina niin auliisti =)
  Ostamaasi Factorin 2000 Calorie-ripsaria tuli käytettyä vuosia, oli oikein sananmukainen luottotuote. Nyt tullut hankittua sitä sun tätä, yleensä sitä mikä tarjouksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää just mietin tätä ostaessa, että onko tää 2000 calorie samaa ku ennen...Nythän tätä uutena taas mainostetaan, mutta en tiedä eroaako tää mitenkään siitä vanhasta. Mää oon yleensä tykänny kaikista Max Factoreista, mutta haluaisin tosissaan vaihtaa sellaseen merkkiin, joka ei testaa eläimillä. Isadorassa epäilyttää eniten se, että niillä ei taida olla kumiharja -ripsareita, mutta eiköhän noita uskalla ainakin kokeilla joka tapauksessa :)

   Poista
  2. En ole varmaan kolmeen vuoteen Factorin hyllystä ripsaria napannut. Aikoinaan se mitä käytin oli "Dramatic look", oli useampiakin eri vaihtoehtoja saatavilla Calorie 2000-nimikkeen alla. Pitääpä kaupassa katsastaa onko samaa kamaa enää.

   Poista
 3. Moikka, Max Factor ei testaa tuotteitaan eläinkokeilla: http://www.pgbeautygroomingscience.com/animal-testing-alternatives.php

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti kyllä testaa. Tuossa linkittämässäsi tekstissäki on tuo monen firman käyttämä lauseke, eli jos hallitus (lait) tai turvallisuus vaatii niin testataan eläimillä. Tuo on todella ikävä ja harhaanjohtava lauseke, sillä suurin osa firmoista käyttää sitä ja se käytännössä tarkoittaa, että tuotteet testataan eläimillä. Kukaan ei tietenkään vain halua sanoa suoraan, että he testaavat.
   Esim. Loréal käyttää vastaavaa lausetta, vaikka yleisessä tiedossa on, että Loréal testaa eläimillä ja jopa yrittää tällä hetkellä viivyttää eläinkokeet kieltävän lain voimaantuloa. Tämän vuoksi en osta mitään Loréalilta enkä heidän omistamiltaan muilta yhtiöiltä (Garnier, Maybelline, Armani, Essie, Bodyshop jne.).
   Valitettavasti noihin firmojen omiin lausuntoihin ei siis voi oikein luottaa ja mikäli jokin maininta löytyy, että vain lain vaatiessa testataan, tarkoittaa se käytännössä, että yhtiö testaa eläimillä. Enemmän kannattaa luottaa esim. Petan tai My Beauty Bunnyn listoihin.
   Nythän monet yhtiöt ovat alkaneet testaamaan eläimillä, koska haluatvat myydä Kiinassa, jossa laki vaatii tuotteet testattavaksi eläimillä. Esim. Mac, Avon ja Mary Kay kuuluvat nyt ryhmään, jotka ovat aloittaneet eläinkokeet Kiinan vuoksi.
   Suomessa on todella huonosti saatavilla kosmetiikkaa, jota ei testattaisi eläimillä. Tietääkseni perusmarkettimerkeistä vain Lumene ja Isadora ovat eläinkokeettomia. Lisäksi MIYO ja Wettis on onneksi myös eläinkokeettomia ja suht helposti saatavilla :)

   Poista