keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Se on vaaleanpunainen, se kimaltaa, se on...

...tietenkin meikkipaletti. Eikä ihan mikä tahansa meikkipaletti vaan tyhjä, magneettinen paletti, johon voi laittaa omia irtonaisia luomivärinappeja tai muita pannuissa olevia meikkejä. Kuten Inglot -postauksessa mainitsin, aioin hankkia joko Inglotin Freedom System -paletin tai jonkin muun magneettisen paletin. No eipä mennyt montaakaan päivää kun Distribeauty Warehouse Team jakoi Facebookissa videon, jossa esiintyi UNII Palette. Videon kautta päädyin UNII Cosmeticsin sivuille, ja tilaus lähti samantien.

Pidikettä lukuunottamatta tyhjä paletti ja levy ei-magneettia

UNII Palette on siis samalla periaatteella toimiva magneettinen, tyhjä paletti, kuin esimerkiksi Z-Palette. Olen miettinyt Z-Paletten ostoa, mutta en ole raskinut tilata, sillä postikulujen kanssa isolle paletille tulee hinnaksi reilut 29 euroa. UNII Palette maksoi 15£+3,95£ postikuluja, mikä on euroissa noin 22,70. Hintaero ei siis ole valtava, mutta sitä kuitenkin on. Jos ostaa useamman paletin kerrallaan, niin paletin hintaan tulee pieni alennus, postikulut pysyvät samana. UNII paletissa puoleensa veti myös sen ulkonäkö. Itse pähkäilin vähän aikaa mustan ja vaaleanpunaisen paletin välillä, mutta vaalenpunainen oli vaan niin kovin söpö, että se oli pakko valita. Muut myynnissä olevat värit ovat turkoosi, vaalean kellertävä/vihertävä, laventeli ja valkoinen.

UNII Palettea myy siis Iso-Britannian ja EU:n alueella myös ELFiä myyvä Distribeauty UK. Paletti tilataan omilta sivuiltaan, mutta toimituksen hoitaa sama tiimi kuin ELFinkin toimitukset. Itse tilasin paletin maanantaina, se postitettiin tiistaina, ja perjantaina postinkantaja soitti ovikelloani ja ojensi paketin! Tilaus siis sujui helposti ja nopeasti. Maksuvälineenä käyvät pankki -ja luottokortit, Paypal sekä Visa Electron.
 


Pakkauksia ohjeineen, sisäpuolella lisää ohjeita!

Paletti tulee pahvisessa pakkauksessa, jossa on ohjeita paletin käytöstä ja puhdistuksesta sekä vinkkejä yrityksistä, jotka myyvät valmiiksi irtonaisia refill-nappeja. Paletin lisäksi pakkaukseen kuuluu levy ei-magneettia (levy on siis ainetta, joka tarttuu magneettiseen palettiin, mutta ei itse ole magneetti), josta voi leikata sopivan palasen sellaisiin meikkipannuihin, jotka eivät itsessään ole magneettisia. Levyn toinen puoli on tarraa, joten se liimautuu suojakerroksen poiston jälkeen pannuihin ihan sellaisenaan. Toiselle puolelle taas pystyy kirjoittamaan, joten irtonappien merkit ja sävyjen nimet tai numerot saa talteen. Paletin erikoisuus on sen sisällä oleva magneettinen pidike. Pidikettä voi liikutella vapaasti paletissa ja sen tarkoitus on antaa parempi ote ja samalla pitää sormet pois itse meikkinapeista. UNII Palettessa on myös koko kannen kokoinen peili. Useimmissa paleteissa ei ole peiliä lainkaan tai se on pieni. Tässä peili on kuitenkin sen verran iso, että reissussa sillä selvityy aika hyvin.

Itse päädyin tilaamaan nimenomaan UNII paletin, koska se näytti kauniin ulkokuoren lisäksi myös kestävältä ja laadukkaalta tuotteelta. Tuote ei pettänyt odotuksia, sillä paletti on todella jykevän ja kestävän oloinen, joten sitä voi varmasti huoletta kuljetella mukana reissussa. Peili on myös plussaa, samoin kuin se, että mukana tulee valmis levy ei-magneettia.

Paletti lukittuu lähes koko etureunan levyisellä salvalla

Kovimmassa kilpailijoissa, Z -paleteissa, itseäni eniten epäilyttää niiden kestävyys pitkällä aikavälillä. Käsittääkseni ne on tehty kovasta pahvista, ja uskon, että muovinen UNII kestää aikaa paremmin. Pidän myös UNIIn lukitussysteemiä parempana. Youtubessa näin arvostelun, jossa haukuttiin UNII Paletten heikkoa magneettia, mutta itse totesin magneetin olevan kyllä tarpeeksi vahva. Ainoastaan paletin oma pidike ja yksi vanha pannuni ovat löysästi paletissa. Tämä kyseinen pannu onkin päältä muovia enkä odottanut sen sisältävän mitään magneettista. Esimerkiksi Inglotin pannut ovat niin jämäkästi paletissa kiinni, että kun ravistelin palettia, ne eivät liikkuneet sisällä lainkaan.

Paletti ja mittakaavaa antamassa silmälasikoteloni

UNII paletin ainoaksi heikkoudeksi nimeäisin näin ensituntumalta sen pienehkön koon. Palettiin ei mahdu kovin suurta määrää tuotteita ja koossa se häviää selvästi isolle Z-Palettelle. Youtube -videoiden mukaan UNII palettiin mahtuu 13 MACin luomiväripannua, jos pidike on paletissa, ja 14 jos pidikkeen ottaa pois. Se, miten paljon meikkejä palettiin lopulta mahtuu, riippuu tietenkin siitä, minkä kokoisia ja muotoisia nappeja sinne laittaa. Palettiin voi myöskin laittaa lyhyitä meikkikyniä ja -siveltimiä, sillä paletti on vähän syvempi kuin muut vastaavat. Syvyyden ansiosta myös paksumman pannun omaavat poskipunat ja puuterit yms. mahtuvat palettiin.

UNII Cosmeticsin (britti-)sivuilla sanotaan, että paletissa on sisällä irrotettava kumireunus, joka pitää paletin tiiviinä siltä varalta, että jokin tuote sen sisällä rikkoutuu. Reunuksen poistettua myös paletin pohjalevyn pystyi poistamaan puhdistusta varten. Minulle saapuneessa paletissa tällaista reunusta ei kuitenkaan ollut, vaan paletin reunat ovat kiinteät. Mielestäni tämä oli aika erikoista. Tutkin siis paletin alkuperäisiä amerikkalaisia sivuja, ja sieltä selvisi, että paletti on uudistettu ja  uudessa versiossa ei enää ole irrotettavaa reunusta. Alkuperäinen paletti ei muuten ollut edes magneettinen vaan siinä oli metallipohja, joten meikkipannuihin piti kiinnittää magneetti, jotta ne tarttuivat palettiin. Nyt asia on siis toisinpäin ja itse paletti on magneettinen, joten metalliset pannut tarttuvat siihen itsestään, ja vain muut vaativat palan magneettiin tarttuvaa levyä liimatuksi pohjaansa. Itse pidän uudesta versiosta enemmän. Vaikka puhdistus onkin ehkä hankalampaa, niin en halua, että paletin reunus ja pohja olisivat vaarassa irrota itsekseen. Myös paletin magneettisuus on ehdoton parannus entiseen verrattuna.

Palettini sisälmykset

 Laitoin palettiin säilöön irtoluomivärinappini, ja irrotin sinne myös muutaman vanhan napin, joita on tullut käytettyä harvoin juuri sen takia, että ne ovat seikkailleet ties missä omissa paleteissaan. Nappien irrotus paleteista kävi todella helposti, sillä kolme neljästä irtosi ihan vain veitsenkärjellä varovasti nostaessa ja yhtäkin tarvitsi vain vähän lämmittää hiustenkuivaajalla. Ilmeisesti vanhat liimat olivat kuivuneet aika heikoksi :)


Paletin kimallusta kylppäriolosuhteissa

UNII Palette on mielestäni loistava tuote matkoille, tai jos haluaa pitää meikkejä pitkin päivää mukana. Itse pärjäisin varmasti lyhyen matkan yhden paletin luomiväreillä ja pitemmälle matkalle voisin ottaa kaksi palettia, jolloin mukaan mahtuisi myös vaikka poskipuna paletissa. Tulen varmaan jossain vaiheessa tilaamaan toisenkin paletin itselleni. Lopputulos on siis, että tykkään paletista oikein paljon :)


8 kommenttia :

 1. Mä sain mustan UNII paletin jouluna lahjaksi ja olen tykännyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää varmaan ostan jossain välissä toiseksi kappaleeksi sen mustan..tosin turkoosikin on aika kiva!

   Poista
 2. Minä tykkään Z-paletissani siitä läpinäkyvästä kannesta, siksi en ole innostunut näistä muista. UNII näyttää kyllä söpöltä ja se varmasti pysyy paremmassa kunnossa kuin Z, omani näyttää tätä nykyä vähän kulahtaneelta. Tosin vain pinnaltaan, materiaali on kyllä jämäkkää ja paletin sulkijamagneetti erittäin vahva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se läpinäkyvä kansi on tietenkin siitä hyvä, että näkee heti mitä siellä sisällä on. Mulla ei itsella oo Z-palettia, mutta en uskaltais varmaan sitä kuitenkaan kuljetella laukussa mukana, koska en luottais siihen kannen magneettiin. Mun tuurilla se kansi tarttuis johonki ja paletti aukeis ja kaikki meikit ois palasina jossain laukussa :) UNIIssa tykkään nimenomaan siitä, että se on kiva matkapaletti.

   Poista
 3. Wau, onpa kiva.Tätä pitää harkita hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on irtonappeja lojumassa tai haluaa matkoille paletin niin kannattaa kyllä hankkia! Mun mielestä tuo hintakaan ei oo kovin paha, koska palettia voi käyttää varmaan loppuiän, jos sille ei mitään ihan kauheeta onnettomuutta satu :)

   Poista
 4. Hihii! Ihana arvostelu :)
  Ite tilasin viime viikolla kolme palettia :P Oon jopa valmiina uhraamaan mun NYX The Crimson Amulet Collection -paletin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mää en oo vieläkään saanut aikaiseksi tilata toista palettia, vaikka mielessä se on ollut monesti. Mää en raski mitään "parempia" paletteja uhrata tähän, mutta kaikki vanhat, pienet ja yksinäiset napit voisin laittaa, jos ois vaan enemmän tilaa!

   Poista