maanantai 21. toukokuuta 2012

Kysymyksiä ja vastauksia

Tähtipölyä -blogin Hani esitti suorastaan uhkavaatimuksen tehdä haaste, jossa pitää vastata haasteen antajan esittämään 11 kysymykseen ja sen jälkeen keksiä itse 11 uutta kysymystä ja haastaa 11 bloggaajaa vastaamaan niihin. Hanin vihan pelossa tietenkin vastailen hänen kysymyksiinsä ;) Toisen satsin kysymyksiä sain TylyMuijalta, joten niihin voi lukea vastaukset Hanin kysymysten jälkeen. TylyMuijalta saamassa haasteessa kuuluisi myös kertoa 11 asiaa itsestään, mutta en jaksa nyt alkaa niitä keksimään, koska viimeksi vastaava tehtävä vei minulta varmaan viikon :)

1. Kahvi vai tee? Miksi?
 Tee. En ole koskaan oppinut juomaan kahvia kunnolla. Joskus ostan Frezza-moccaa, ja ehkä kerran vuodessa juon ihan tavallista kahvia. Kahvi menee alas vain jos siinä on paljon maitoa ja sokeria. Teetä tulee talvisin juotua paljon, ja kaapista löytyy melko laaja valikoima eri teelaatuja, pääasiassa irtoteetä, jonka sitten valmistan lasisessa teepannussa, jossa on sihti valmiina :)

2. Oletko allerginen? Mille?
Olen ja vähän kaikelle. Pöly, siitepölyt, hajusteet ja kemikaalit aiheuttavat allergiaa, kissoille on myös todettu lievä allergia ja joskus olen kaverin koirastakin saanut kutiavia näppylöitä. Syön ympäri vuoden allergialääkettä ja silti olen jatkuvasti nuhainen ja tukkoinen.


3. Jos saisit kolme toivetta haltijakeijulta, mitä toivoisit? Et saa toivoa lisää toiveita ;D
Ensimmäiset mitä tuli mieleen oli 1. Rakkautta (joku kiva mies tänne heti kiitos..) 2. Rahaa (sen verran että tulee mukavasti toimeen eikä tarvi joka penniä laskeskella) ja 3. Suvaitsevaisuutta ja kunnioitusta toisia ihmisiä kohtaan maailmaan (ei saa itsekkäästi vain itselle toivoa asioita ;D)

4. Käytkö solariumissa? Käytätkö itseruskettavia? Paahdatko itseäsi auringossa?
En käy solariumissa enkä käytä itseruskettavia. En myöskään tarkoituksella ota aurinkoa, kesäisin olen joskus ammattivalinnan takia ulkotöissä, ja silloin rusketun ja se on ihan kivaa, mutta ei minua ole koskaan haitannut olla valkoinenkaan.

5.Omistatko tatuointeja? Entäs lävistyksiä? Jos vastauksesi on kyllä, mitä ja missä? Jos vastauksesi on ei, oletko harkinnut ottavasi?
Tatuointeja on kaksi, lävistyksiä ei 4 korvakorua lukuunottamatta. Tatuoinnit löytyvät niskan sivulta ja nilkasta, toinen on pikkuruinen lisko ja toinen kärppä (kyllä, pidän jääkiekosta niin paljon...)

6. Tärkein kosmetiikkatuotteesi?
Jos on pakko valita vain yksi niin varmaan Make Up Storen kulmakarvaväri -paletti, naama on niin väritön ilman kulmien meikkaamista. Tietenkin jos tässä huomioidaan ihan kaikki kosmetiikka saippuoista lähtien niin silloin varmaan suihkusaippua.

7. Harjaatko hiuksesi märkinä vai vasta kun ne ovat kuivat?
Kampaan märkänä, ensin harvalla selvittelykammalla selvitän vähäiset takut ja sitten käyn vielä tiheällä kammalla hiukset läpi ja teen jakauksen. Harjaa käytän vain kun kuivaan hiukset pyöröharjan kanssa.

8. Omistatko enemmän kenkiä kuin laukkuja? 
Taitaa mennä aika tasan, molempia on varmaan yli 20 kpl. Molemmat pitäisi kyllä käydä läpi ja heittää kuluneimmat ja rikkinäiset pois.

9. Mikä on kenkäkokosi?
39/40, isot räpylät on minulla. Useimmiten 39 riittäisi muuten, mutta minulla on toivottoman leveät jalat päkiöiden kohdalta, joten joudun monesti ottamaan sen takia isomman koon. Minun on todella vaikea löytää hyviä kenkiä, käytännössä kaikki kengät hankaavat jostain kohti, useimmiten varpaista. Kerran minulla on kulunut kengät puhki pikkuvarpaiden kohdalta, ne vain vaativat tilansa...oli muuten hyvät ja hankaamattomat kengät sen jälkeen kun pikkuvarpaat pilkistelivät ulkopuolella :)

10. Lemppariblogi?
En kyllä pysty yhtä sanomaan. Seurailen monia blogeja ja jatkuvasti löytyy uusia kivoja. Pääasiassa seuraan kosmetiikka- ja leivonta/ruokablogeja ja molemmissa on paljon suosikkeja. Yleisesti voisi sanoa, että sellaiset blogit ovat parhaita, joissa tulee suht tasaisesti ja tiheästi postauksia ja joiden ulkoasu ja kieli on selkeää ja helppolukuista. Tietenkin persoonallisuus saa myös näkyä tekstistä!

11. Toivotko lämmintä kesää vai saisiko sää olla vähän viileämpi kuin esim. viime kesänä?
Kyllähän kesä lämmin saa olla, mitään yli 30 asteen helteitä en kuitenkaan kaipaa. Sellainen 25-27 olisi ihan kiva. Muistan vielä tuskan Roomassa toissakesältä kun tein syntymäpäivänäni raskasta työtä ulkona, kun mittari näytti sellaista +37 varjossa...tai no en hirveästi enää silloin tehnyt töitä, ei vain yksinkertaisesti pystynyt enää oikein mihinkään.


 TylyMuijan kysymykset:

1. Lapsuuden lempisatusi?
 Tämä on oikeasti aika vaikea, meillä oli kotona sellainen vanha satukirjasarja, jossa oli isoja kirjoja täynnä enemmän ja vähemmän tunnettuja satuja upeasti kuvitettuina ja niissä oli paljon suosikkeja. En jostain syystä millään muista erään sadun nimeä enkä oikein kunnolla juontakaan, lopussa kuitenkin prinssin (?) piti arvata kankaisiin käärityistä hahmoista prinsessa ja kaksi muuta oli lohikäärmeitä...jos joku tuosta tunnistaa sadun niin voi muistuttaa sadun nimestä :) Lisäksi pidin paljon kirjasta, jossa oli venäläisiä kansansatuja, joissa oli aina syöjättäriä. Taisin pitää aika synkistä ja pelottavista saduista jo silloin.

2. Minkä väriseksi et hiuksiasi ikinä värjäisi?
En varmaan millään kovin erikoisella värillä, vihreällä, sinisellä tms. En ole kohta 6 vuoteen värjännyt muutenkaan hiuksiani. Värejä löytyy meikistä usein niin paljon, etten kaipaa enää värikkäitä hiuksia :)

3. Bravuurisi paistinpannulla?

Tulee ensimmäisenä mieleen vanha suosikki raakaa perunaa pieniksi kuutioiksi, pannulle mausteiden kanssa ja lopuksi mukaan hetkeksi vihreitä papuja. Raaka paistettu peruna on tuhat kertaa parempaa kuin keitetyistä perunoista tehty. Nyt löytyisi pakastimesta kilo vihreitä papuja niin voisi tätä vanhaa suosikkihätävararuokaa tehdä.
 
4. Miten suuttumus sinussa näyttäytyy?

Minusta on joskus sanottu, että en suutu helposti, mutta kun suutun niin sitä ei kukaan halua olla näkemässä...En oikeastikaan suutu usein ja silloin kun suutun niin reaktio riippuu täysin tilanteesta. Olen joskus pitänyt mykkäkoulua useita päiviä ja joskus taas huutanut ja raivonnut suunnilleen äänen käheäksi. Nyt aikuisiällä suuttumukset on olleet enemmän loukkaantumista ja surua ja silloin lähinnä vetäydyn kuoreeni yksin suremaan enkä näytä tunteitani ainakaan suuttumuksen kohteelle.
 
5. Typerin tv-sarja ikinä?

Varmaan joku Viidakon tähtöset tai Jersey Shore. En tosin ole kumpaakaan ikinä nähnyt mainoksia enemmän, mutta niissä on ollut jo tarpeeksi.
 
6. Mitä teet tulevana Juhannuksena?

Toivottavasti olen Jyväskylässä ystäväni luona ja vietämme oikein hauskan illan mahdollisesti Jyväskylän yössä. Minulla on Juhannuksen aikana 4 vapaapäivää putkeen kun muu kesä on max 2 päivän vapaita, joten silloin on ainut mahdollisuus reissuun.
 
7. Olet juuri menossa työhaastatteluun ja saat hikan.Miten toimit?

 Varmaan yritän pidätellä hengitystä tai juoda lasin vettä ja toivon, että hikka menee ohi. Jos en pääse hikasta eroon, niin menen haastatteluun ja pahoittelen asiaa... ja häpeän koko ajan itseäni :)


8. Kuvaile rumimmat kengät jotka olet omistanut?

 Joko yläasteella omistamani "lehmäkengät", joissa oli oudon leveä, kaviomainen pohja tai sitten äitini ostamat juhlakengät, jotka olivat mustat pistokkaat, joissa oli neliskulmainen kärki ja todella kolhon näköiset muutaman sentin korot.
 
9. Koska viimeeksi pelasit lautapeliä?

Äitienpäivänä pelasimme Cluedoa äidin, siskon ja siskonpojan kanssa. Meidän perheessä oikeastaan kaikki pitävät peleistä ja pelaamme lauta- ja korttipelejä koko porukalla.
 
10.Koska olet viimeeksi heittänyt kuperkeikan?

 En kyllä todellakaan muista, en varmaan ainakaan yläasteen jälkeen kertaakaan.


11. Kauneimmat sanat jotka sinulle on sanottu?

Minua ei kyllä ole paljon kauniilla sanoilla hemmoteltu. Nyt tulee ainoastaan mieleen se kun sanoin eräälle miehelle, että tämä olisi voinut jättää musiikkia soimaan oleskellessamme hänen luonaan, niin mies vastasi, että ei voi kun sitten hän keskittyisi musiikkiin eikä minuun. Tosin tämäkin on vähän sellainen, että ottaako kohteliaisuutena vai ei, eli halusiko mies keskittyä seuraani täydellisesti vai olisiko musiikki tosiaan niin paljon kiinnostavampaa kuin minä, että se oli pakko laittaa pois :)Omat kysymykset:
1. Asia tai saavutus, josta olet ylpein elämässäsi?
2. Jos sinun pitäisi valmistaa 3 ruokalajin illallinen jollekin itsellesi tärkeälle ihmiselle, mitä tarjoaisit?
3. Mihin "turhaan" haaskaat eniten rahaa?
4. Unelmatyösi? Voi olla ihan mahdollinen, saavutettavissa oleva tai jokin hieman utopistisempi.
5. Kauhutyösi, eli mitä työtä et suostuisi mistään hinnasta tekemään?
6. 3 elokuvaa, tv -sarjaa tai kirjaa, joita haluaisit suositella kaikille? Perustele suositukset lyhyesti.
7.  Harrastus, jota suosittelisit köyhälle opiskelijalle, jolla ei ole mahdollisuutta kovinkaan säännölliseen harrastukseen?
8. Kuvaile itseäsi kolmella, ensimmäiseksi mieleen tulevalla adjektiivilla.
9. Mitä odotat eniten tällä hetkellä? Kerro jokin sellainen, jonka tiedät olevan varmasti tulossa, ei mitään avioliitto+lapset 10 vuoden päästä :)
10. Mistä käytössäsi olevasta isommasta kodinkoneesta tai elektroniikkalaitteesta luopuisit, jos yhdestä olisi pakko? Ei siis hyväksytä leivänpaahdinta tms. vaan esim. televisio, tiskikone, tietokone...
11. Meikkituote, jota suosittelisit minulle? 

Sen verran kapinallinen olen, että en välitä tätä tietyille 11 bloggaajalle. Toivoisin, että edes jotkut lukijani vastailisivat kuitenkin kysymyksiini ja vaikka ilmoittaisivat kommentteihin, niin voin käydä lukemassa vastaukset.

p.s. Blogger heittelee noita rivien välejä nyt ihan miten sattuu, joten mikäli teksti on vaikealukuista ja miten sattuu niin pahoittelen.

7 kommenttia :

 1. voi ei, kaikki ottivat haasteeni "uhkailuna" :s :D mutta kiva että teit tämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei varmaan kukaan kovin vakavasti kokenut tulleensa uhkailluksi :D

   Poista
 2. Googlettelin kaikkia meikkijuttuja. Sitte löysin tänne. Katoin tota sun silmää, että näyttääpä jotenki tosi tutulta.
  Ei mulla sitte muuta ku että moro.


  Ja nyt ku kirjotan tätä, ni mulla tuli ihan yhtäkkiä mieleen respa-japanialainen. Joo, taitaa väsyttää ku nauran itekseni vedet silmissä tolle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D silmästä sitten tunnistit...Mää en oo koko japanialaista ees muistanu, meni hetki että tajusin.

   Poista
  2. No silmästäpä hyvinki :D
   En määkään tota respa-japanialaista oo vuosiin muistanu, sitte jostain se vaan mieleen eksy.

   Poista