sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Naama puhtaasti luonnollisin keinoin!

Blogiani seuranneille on jo varmasti tullut selväksi, että kasvojeni iho on rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuvainen. Tilanne ei ole ollut katastrofaalinen, mutta jotain näppylöitä ilmaantuu jatkuvasti ja pysyvänä riesana ovat mustapäät nenällä ja poskipäillä. Olen kokeillut erilaisia puhdistuskeinoja iholleni, mutta mitään täysin toimivaa ratkaisua en ole löytänyt. 

Glitz & Glamista luin suomalaisen FLOW Kosmetiikan rasvoittuvan- ja sekaihon saippuasta, ja koska Oulusta löytyi parikin jälleenmyyjää, kävin ostamassa kyseisen savi & merilevä kasvosaippuan. Samalla ostin myös vihreä savi kasvonaamion, jonka merkkinä lukee Vihreä Kosmetiikka, mikä on käsittääkseni FLOW Kosmetiikan entinen nimi. FLOW Kosmetiikan nettisivuilta näyttääkin löytyvän samainen vihreä savi kasvonaamio uudessa purkissaan. Otsikko viittaa tietenkin siihen, että tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa. FLOW:n tuotteissa käytetään luonnonmukaisia ainesosia, synteettiset hajusteet sekä väri- ja säilömisaineet on jätetty pois muiden haitallisten aineiden ohella. Myös pakkaukset pyritään tekemään mahdollisimman ekologisiksi eikä tuotteiden valmistuksessa käytetä eläinkokeita. FLOW'ta Oulussa myyvät Kuukorento Oy keskustassa sekä Ekokampaamo Vihreä Huone Tuirassa, itse ostin tuotteet Kuukorennosta, missä oli hyvä valikoima niin FLOW'ta kuin muutakin luonnonkosmetiikkaa.Ja sitten itse asiaan. Päätin, että aloitan uusien tuotteitteni käytön heti ja samalla alan tarkkailemaan ihoni kuntoa. Muuten ei ole tarkoitus elämäntapoja tai ihonhoitorutiineja juurikaan muuttaa. Edellä mainittujen uusien tuotteiden lisäksi käytössäni on Thayersin alkoholiton ja hajusteeton taikapähkinää ja aloe veraa sisältävä kasvovesi, Clinidermin normaalin ja kuivan ihon yövoide sekä Elivo kosteuttava vartalonkuorintavoide (käytän kasvoilleni, koska se on siihen tuntunut hyvältä). Lisäksi käytössä on Herbinan kevyt silmänympärysvoide päivällä ja illalla Lidl voide. Käytöstä jää pois vain Widmerin Wicnelact liuos, jota olen käyttänyt enemmän tai vähemmän säännöllisesti ihoni puhdistukseen. Päivävoidetta en käytä, sillä tällä hetkellä käyttämäni Skin79:n BB -voide riittää kasvojeni kosteutukseen päivisin. Yövoiteena käytän normaalin ja kuivan ihon voidetta, koska putsaan ihoani aika tehokkaasti ja haluan pitää sen kuitenkin kosteutettuna.

Suunnitelma on käyttää tuotteita seuraavasti: Silmämeikin poistan oliiviöljyllä, muuten pesen kasvoni Flow'n savi & merileväsaippualla aamuin illoin. Savinaamiota aion käyttää kerran viikossa koko kasvoille ja mahdollisesti toisen kerran viikossa eniten rasvoittuville alueille (nenä, otsa yms.). Kasvovedellä viimeistelen puhdistuksen iltaisin, varsinkin jos minulla on ollut meikkiä. Kuorinnan teen kerran tai kaksi viikossa niin, että kuorinta ja naamion käyttö jakautuu tasaisesti viikolle. Silmänympärys- ja yövoiteet on käytössä tietenkin päivittäin. Kasvojen putsailuoperaationi voivat kuulostaa mittavilta, mutta ihoni ei onneksi ole kovin herkkä ja tarkoituksena olisi löytää hellävaraiset, mutta toimivat tuotteet eli saada ihoni puhtaammaksi rasittamatta sitä liikaa.

Blogille tämä operaatio tarkoittaa tietenkin sitä, että seuraan täällä tilanteen kehittymistä. Mitään kovin mittavaa postaussarjaa en aio tehdä, mutta teen todennäköisesti pari jatkopostausta, joissa kerron lisää uusista tuotteistani ja seuraan niiden toimivuutta. Itseäni kiinnostaa kotimainen luonnonkosmetiikka (tai no luonnonkosmetiikka yleisestikin), joten on mielenkiintoista kokeilla FLOW'n tuotteita. Minulla on myös aina toimivien ja edullisten tuotteiden haku päällä, joten siinäkin suhteessa odotan innolla tuloksia näistä tuotteista. Lopuksi voinkin vielä kertoa, että ostamani kasvosaippua maksoi Kuukorennossa 8e ja naamio 12e. Tuotteiden pitäisi olla riittoisia, joten mielestäni ne ovat melko edullisia ja FLOW'n omilta sivuilta tilattuna ne maksavat vielä vähemmän, tosin silloin tulee postimaksut päälle. Toivottavasti tuotteiden testailun seuraaminen kiinnostaa muitakin, jos ei kiinnosta niin kirjoitan niista joka tapauksessa ;)Postauksen tuotteet ostettu itse ja mielipiteet niistä omia. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Tietääkseni FLOW kosmetiikka ei testaa eläimillä!

2 kommenttia :

  1. Tuo naamio on kiinnostava.
    Mielenkiinnolla jään odottelemaan tuloksia/fiiliksiä.

    VastaaPoista