torstai 9. helmikuuta 2012

BB

BB-voiteet alkavat ainakin terminä olla jo Suomessakin tuttu asia. Meikkiblogeissa voiteista on voinut lukea jo pitemmän aikaa, ja minua asia on kiinnostanut jo kuukausia. Lopulta päätin siis hankkia ensimmäisen BB-voiteeni. Suomessa myytävän Garnierin BB-voiteen jätin suosiolla väliin luettuani monta arvostelua ja testattuani kaupassa sitä kämmenselälle. Googletin netistä mahdollisia ostospaikkoja ja eri tuotevaihtoehtoja ja päädyin tilaamaan Missha Perfect Cover voiteen hollantilaisesta BB Cream Shopista.


Tuubi kuorineen

Ostaminen BB Cream Shopista oli suhteellisen sujuvaa. Tilaus meni ongelmitta ja maksaa pystyi Paypalin välityksellä luottokortilla. Kauppa lupaa postittaa tuotteet kahden päivän sisällä tilauksesta, mikäli tuotetta on varastossa. Odottelin ilmoitusta tilaukseni postituksesta neljän arkipäivän ajan, kunnes lähetin asiasta kyselyä sähköpostilla. Vastaus saapui pian ja siinä luvattiin, että tilaukseni postitetaan samana päivänä. Mitään pahoittelua myöhästymisestä ei ollut, vain maininta, että heillä on viivästyksiä alennusmyyntien jälkeen. No eipä sen päivänkään aikana tullut ilmoitusta tilaukseni postituksesta, vaan postitukseen meni vielä pari arkipäivää ja viikonloppu siinä välissä. Tilaus saapui lopulta viikon päästä postituksesta lähettifirman välityksellä, eli sain puhelun, jossa kyseltiin sopiiko tulla tuomaan paketti ja kohta paketti olikin kotiovella. Mielenkiintoinen yksityiskohta toimituksessa oli, että lähettifirmasta soitettiin eri numeroon kuin minkä olin tilauksen yhteydessä ilmoittanut. Mistähän lie toisen numeroni kaivoivat...

Missha Perfect Cover maksoi 20ml tuubissa 11,85e ja postikulut olivat 4,5e. Samaa voidetta saa myös 50ml tuubissa, jossa on pumppumekanismi, hintaan 18,85e. Valitsin itse suhteessa kalliimman, pienemmän tuubin, sillä en halunnut, että iso määrä voidetta menee hukkaan siinä tapauksessa, että se ei sovi minulle lainkaan. BB Cream Shopissa on melko laaja valikoima eri BB-voiteita ja tuotteita löytyy eri hintaluokista, itse valitsin tietenkin sieltä halvemmasta päästä :) Tilauksessa tuli mukana näytteet kahdesta muustakin BB-voiteesta, Skin79 Hot Pink Super Plus Beblesh Balm sekä Skin79 Gold Label VIP Super Plus Beblesh Balm.


20ml tuubi ilman pumppua
BB-voiteet lupaavat ihmeiltä kuullostavia asioita. Voiteiden pitäisi toimia vähintääkin kosteusvoiteena, meikkivoiteena ja aurinkosuojana. Lisäksi niiden luvataan hoitavan ihoa, estävän ihon ikääntymistä sekä usein myös korvaavan peitevoiteen. Kaiken tämän lisäksi voiteiden lopputulos kuuluu näyttävän ja tuntuvan luonnolliselta ja sulautuvan omaan ihon sävyyn täydellisesti. Melko täydelliseltä kuulostavia tuotteita siis.

Eri asia sitten onkin tekevätkö voiteet kaiken lupaamansa. Oma tuubini saapui minulle maanantaina ja pitihän sitä heti alkaa kokeilemaan. Ensivaikutelma oli se, että ei voide ainakaan mitään täydellistä peittävyyttä ihon virheille anna. Peittävyyden voisi ehkä sanoa olevan jossain sävytetyn päivävoiteen ja peittävän meikkivoiteen välillä. Voiteessa on myös voimakas, joskin ihan miellyttävä, tuoksu, joten siinäkin tapauksessa ettei voidetta tunne iholla sen kyllä haistaa melko pitkän ajan. Asia, jonka myös huomasin lähes heti oli, että lupauksista huolimatta olisin kyllä tarvinut kosteusvoidetta BB-voiteen alle. Talvi on näköjään saanut minun rasvaisen ihonikin sen verran pintakuivaksi, että varsinkin suun ympärillä oli havaittavissa pientä hilseilyä.

Positiivista voiteessa puolestaan oli se, että sen väri todella sulautui omaan ihooni täydellisesti. Kasvojen reunoille ei jäänyt minkäänlaista rajaa ja kasvojen väri tasoittui. Misshan voidetta on saatavissa useissa sävyissä, mutta BB Cream Shopissa oli tarjolla vain kahta. Valitsin vaihtoehdoista vaaleamman nro 21 Light Beige. BB-voiteet on usein suunniteltu todella vaalealle iholle, mutta ilmeisesti nykyisin sävyvalikoimat ovat kasvamassa. Toinen positiivinen asia on voiteen korkea aurinkosuojakerroin, SPF 42/PA+++.

Kokeilin voidetta myös enemmän meikkivoiteen tyyliin. Pohjalle laitoin kuivimpiin kohtiin kosteusvoidetta ja koko kasvoille myös meikinpohjustajan. Levitin sitten Eucerinin peitepuikkoa kohtiin joihin kaipaan enemmän peittävyyttä ja tämän jälkeen Misshan BB-voiteen meikkivoidesiveltimellä. Lopuksi lisäsin vielä hieman väritöntä viimeistelypuuteria. Tällä tavalla jälki olikin mielestäni paljon parempi. Ensimmäisellä kerralla levitin voiteen käsin kasvoille ja silloin voidetta tuli paksumpi kerros. Peitepuikon kanssa jälki oli tietenkin myös peittävämpi.


Oikealla tippa voidetta kädellä ja vasemmalla voide osittain levitettynä

Ensivaikutelma BB-voiteista jäi minulle vähän ristiriitaiseksi. Olisin toivonut tuotteelta enemmän peittoa ihon epäpuhtauksille sekä tummille silmänalusilleni. Toisaalta voide tasoitti kasvojen väriä mukavasti ja todella sulautui ihon väriin hyvin. Voisin kuvitella, että paremman ihon omistavalle voide olisi todella loistava tuote, sillä sen levittää nopeasti ja se tuntuu ja näyttää iholla luonnolliselta. Aion itse jatkaa voiteen käyttöä "meikittömän" päivän ihon tasoittajana, peitevoiteen kanssa, ja varmaan kokeilen voidetta myös mineraalimeikkipohjan alla. Tarkkailen samalla alkaako ihoni kunto paranemaan.  Mikäli ihoni kunto kohentuu, voin ostaa Misshan Perfect Coveria uudelleenkin. Jos taas ihossani ei tapahdu muutosta, jätän itse tuotteen jatkossa ostamatta ja suosittelen sitä sellaisille, jotka kaipaavat ihoonsa vain sävyn tasoitusta eikä juurikaan muuta peittoa. Kirjoitan tänne blogiini varmaan tilannekatsauksen voiteesta käytettyäni sitä ainakin muutaman viikon!

Loppuun on myös mainittava, että kokeiltuani molemmat Skin79 BB-voidenäytteet, vaikuttavat ne peittävimmiltä kuin Misshan voide. Eivät nekään ihmeaineilta tuntuneet, ja olivat hyvin samanlaisia kuin Missha, mutta ne tuntuivat peittävän vähän enemmän ja olivat vähän kosteuttavampia.



 Postauksen tuote ostettu itse ja mielipiteet siitä omia. En saa mitään hyvitystä tekstin linkkien käytöstä. Aasialaisten merkkien eläinkoestatuksesta on aika vaikea saada joskus selvää, mutta Missha vaikuttaisi olevan eläinkokeeton!

6 kommenttia :

  1. Mielenkiintoinen postaus, olenkin kaipaillut muistakin BB-voiteista arvioita kun Garnierin "semiBB" on suht tasaiseen tahtiin haukuttu lyttyyn..Tosin itse olen ajatellut sen hankkia, koska kokeiltuani kahta näytepussukkaa olen ollut ihan tyytyväinen..vastavirtaan uin siis BB-arviossa (ainakin vielä). Ei kai toisaalta sitä "täydellistä" tuotetta löydy mistään kategoriasta..olen jo kohta 30 vuotta etsinyt täydellistä ripsiväriä ja hiuskiinnettä, eikä ole löytynyt...Kerrohan lisää BB:stä kun pidempi kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Garnier on varmaan ihan ok jos ei tarvi juurikaan peittävyyttä. Sillä tuskin on myöskään mitään hoitavia ominaisuuksia. Mun käsitys siitä on siis lähinnä se, että se on oikeestaan sävyttävä päivävoide, jota vaan markkinoidaan nyt BB-voiteen nimellä :)
      Itse tarvin kyllä peittävyyttä enemmän ja jään mielenkiinnolla odottaan näkyykö ihossa paranemista nyt BB-voiteen myötä.

      Poista
  2. Hmm..peittävyyttä tässä tarvitsisi Tylykin, mutta mulla kauhea vierastus "peittoaineita" kohtaan, sieltä kaukaa kaukaa nuoruudesta näitä herttaisen kauheita maskimuistoja...Nyt opettelen asiaa uudelleen, aloittelen primereilla yms. SemiBB vaikuttaisi "mamman arkilookkiin sopivalta"..jo hinnaltaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaahan sitä Garnieria kokeilla kun ei oo hintakaan paha. Mulla on aika usein näppylöitä naamassa niin haen aina mahdollisimman peittävää mömmöä :) Tietenkään en halua mitään maskia minäkään naamalleni, mutta BB-voiteilla en usko että sellaista kovin helpolla tuleekaan. Tänään levitin Misshan voiteen käsin, mutta ohuesti ja jälki oli ihan kiva näin arkeen..peitevoidetta laitoin oikeestaan vaan silmänalusille lisäksi.
      Jos nyt testaat sitä Garnieria niin kirjoittele sitten sinäkin blogiisi siitä. Ihan mielenkiinnolla luen lisäkommentteja siitäkin.

      Poista
  3. Hei !Löysin blogisi ja oli pakko laittaa tuosta bb voiteesta. Itse olen joka kesä kärsinyt huonosta ihosta, naamani alkaa kukkia kun ruusupensas ja minulle ilmestyy joka kesä aurinko ihottumaa. Nyt tänä kesänä löysin ihmeellisen bb-eveline cosmetics ja voin sanoa, että tämän jälkeen sain ruskettua rauhassa. Iho-ongelmat ovat ollaat poissa ja niitä ei ole ollut enää lainkaan. Ihoni on tällä hetkellä kunnossa ja voin sanoa, että ainoastaan bb voiteen ansiosta. Se tekee ihmeitä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en oo pitkään aikaan käynyt sellaisess kaupassa, jossa myydään evelineä niin en oo edes tiennyt, että siltäkin on tullut BB -voide. Itse oon ihan rakastunut nyt Dr. Jartin BB -voiteeseen enkä vaihtais sitä mihinkään ja ihon oon saanut paremmaksi Paula's choicen kuorinnalla.
      Se on kyllä aina kiva kun löytää jonkun loistotuotteen :)

      Poista